Alcampo ha incorporat la primera cervesa artesana elaborada amb plàtan vermell, un producte innovador desenvolupat a tres bandes juntament amb Cerveses Agüita i La Fast. La cervesa artesana és elaborada per Cerveses Agüita a la localitat de Santa Cruz de Tenerife amb mètodes tradicionals. Per la seva part, La Fast proporciona el plàtan vermell, base de la cervesa, que conrea a les Canàries amb mètodes sostenibles com l'ús eficient dels recursos, maneig integrat de plagues, ús racional de fitosanitaris o no ús d'herbicides, entre altres.

aguita cervesa artesanal alcampo bàner

El plàtan vermell

El nou producte d'Alcampo es tracta d'una cervesa suau, amb una base tradicional i un origen que recorda a les witbier Belgues. En ella se substitueixen les típiques llavors de coriandre i la pell de taronja amarga per l'exquisit plàtan vermell canari, que li aporta un caràcter suau i subtil, amb notes a fruits vermells que acompanyen les aromes florals aportats per la combinació de llúpols nobles europeus. En boca, la beguda recorda les refrescants cerveses europees de blat, amb un retrogust persistent, lleugerament cítric, suau i agradable.

La seva palatabilitat la fa un perfecte acompanyant a la taula, permetent maridar-la amb infinitat de plats. Els fabricants recomanen que prengui amb menjars lleugerament dolços, com pot ser una amanida marinera, uns musclos al vapor o fins i tot un pastís de formatge.

Alcampo, que estima vendre 2.200 unitats d'ampolles d'aquesta cervesa en un any, va introduir el plàtan vermell sota la seva marca Alcampo Producció Controlada l'any 2019, un producte que en una primera fase només es venia en els seus centres canaris, fent el salt als lineals de la Península en moments de més producció, el gener de 2021.

Cervesa artesanal

Agüita! Cervesa Artesanal, és una petita fàbrica situada al barri dels Verodes, Santa Cruz de Tenerife capital, que elabora tots els seus productes seguint mètodes tradicionals en lots de tot just 500l, on el mim a les matèries primeres i el procés artesà sense presses són el principal ingredient, les nostres cerveses conserven tota la seva riquesa organolèptica gràcies que no han estat filtrades ni pasteuritzades i la seva carbonatació és natural produïda per segona fermentació a la mateixa ampolla.

Foto principal: el nou producte artesanal d'Alcampo: cervesa de plàtan vermell canari / Alcampo