19.300 euros. Aquest és el preu que ha pagat el restaurant El Rincón Asturiano, de Madrid, pel primer salmó de la temporada a Astúries, conegut també com el campanu. L'elevada xifra és tot un rècord en la subhasta que se celebra cada any al municipi de Cornellana per aquesta primera peça. Gonzalo Díaz Soto ha estat el responsable de pescar el salmó de 8,2 quilograms i 92 centímetres de longitud, que s'ha coronat com el campanu més car de la història d'Astúries.

"Ha donat una mica de guerra perquè els salmons ara estan forts i l'aigua baixa forta, però ho he pogut treure sense molta dificultat", ha explicat Díaz Soto a EFE, després d'obtenir l'exemplar a les 8.20 hores, quan només havia passat una hora i cinc minuts de l'inici de la competició per fer-se amb el campanu.

campanu asturies / Asturpesc
Campanu d'Astúries / Asturpesc

En total, 16 establiments hotelers de diferents punts de l'Estat s'havien inscrit en la subhasta del campanu, a la qual ha participat Díaz Soto i el seu exemplar pescat. Després d'una intensa pugna entre un restaurant d'Oviedo i una sidreria de Cuenca, ha estat el restaurant madrileny El Rincón Asturiano qui s'ha endut el primer salmó de l'any. Això sí, ho ha pagat car: 19.300 euros, que deixen molt enrere el rècord establert el 2007, quan el preu va ser 18.000.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!