Fa 27 dies que el govern dels EUA, encapçalat per Donald Trump, sofreix un tancament parcial per la manca d'acord amb els demòcrates. La falta d'acord està causada per l'exigència del president d'incloure finançament per a la construcció del mur amb Mèxic en els pressupostos, que els demòcrates no accepten de cap manera.

Doncs bé, aquest dijous, el president Trump ha notificat a la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, que li havia demanat poc abans que ajorni el seu discurs sobre l'estat de la unió, que no li està permès agafar un avió oficial per culpa del tancament de l'Administració. Pelosi havia de visitar Brussel·les, Egipte i l'Afganistan els dies vinents, però Trump ja ha dit que no ho farà amb transport oficial i que, si vol fer el viatge, que es pagui el bitllet.

En una carta, Trump ha justificat la decisió dient a Pelosi que creu que és "millor que sigui a Washigton negociant amb ell" la fi del tancament parcial de l'Administració i solucionar "el greu problema de seguretat" a la frontera amb Mèxic.