La campanya de micromecenatge per finançar el documental ART. 490 ha assolit l'objectiu de 75.000 euros que s'havien marcat els promotors per finançar-lo. Un documental que s'estrenarà el 2022 i que se centra en els casos dels rapers Elgio, Pablo Hasel i Valtònyc.

El mateix Valtònyc ha celebrat aquesta fita a les seves xarxes socials, on també ha volgut agrair tots els mecenes que han permès que el documental assoleixi la xifra marcada. "Hem assolit l'objectiu de 75.000 euros per fer possible el documental sobre les injúries a la corona i la manca de llibertat d'expressió a l'estat espanyol", ha remarcat.

TUIT Valtònyc documental

El documental està impulsat per la plataforma No Callarem, que per l'últim 12 d'octubre ja va avançar un petit diàleg que sortirà a la pel·lícula. Es tracta d'una conversa que mantenen el raper Valtònyc i el president Carles Puigdemont, ambdós exiliats a Bèlgica.

En el clip coincidien en el fet que Espanya és un país "decadent". "Que un sistema, amb el Rei al capdavant, se senti més amenaçat per la lletra punyent d'una cançó que per una nazi que diu que els jueus són culpables són proves de la decadència de l'Estat que parlen per elles mateixes", diu Puigdemont en el vídeo.