El periodista Plàcid Garcia-Planas serà nomenat aquest dimarts director del Memorial Democràtic. Aquesta institució té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya entre 1931 i 1980: la II República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil i les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com la repressió a persones i col·lectius i la llengua i la cultura catalanes durant la dictadura franquista, inclòs l’exili. El Memorial Democràtic depén del departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exterios i Transparència, del qual n'és conseller Raül Romeva.

Garcia-Planas (Sabadell, 1962) és llicenciat en Ciències de la informació per la Universitat de Navarra. Fins ara era reporter de la secció d'internacional de La Vanguardia, on hi va començar a treballar el 1988. Ha cobert guerres a l’antiga Iugoslàvia, Iraq i l'Afganistan, on va aconseguir entrar a Kandahar, capital dels talibans, disfressat de pagès paixtu. 

El 2012 va presentar a l'Arts Santa Mònica l'exposició “L'Arxiu del corresponsal de Guerra”, composta per objectes simbòlics de guerres de què ha estat testimoni, des d’un plat de la residència de Gaddafi a Brega o un encenedor amb la forma de les torres bessones de Nova York en ple atac de l'11S.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat