No tot és estudiar a la universitat. Encara que si has estudiat a l'Autònoma ja ho sabràs, les universitats no són només temples del coneixement, sinó també el lloc on viuràs les millors festes. I quan tot s'ajunta, es pot dir que has fet un ple. Això és el que passa a la Universitat de Canterbury (UC), a Nova Zelanda, on els alumnes d'enginyeria participen anualment en una estranya competició de construir ponts.

La premissa és simple: han de construir un pont que suporti bé a dues persones, però que col·lapsi si hi pugen tres al damunt. Pot semblar una bogeria, però el 2019 més de 240 estudiants d'enginyeria civil i natural van participar en la prova, on es competeix per equips, i en total es van construir més de 40 ponts.

Malgrat que el 2019 van haver de moure la localització, aquesta prova se celebra normalment sobre el riu Avon, que passa pel campus de la UC. Així que els alumnes no només han de crear uns ponts que després han de destruir, sinó que a més a més acaben amb el cul mullat. 

La competició fa més de 20 anys que se celebra i el professor d'enginyeria estructural i materials de la UC Alessandro Palermo ha explicat que probablement és la competició universitària més gran i única del món.

 

Imatge principal, un fragment de la competició de ponts del 2017 / Youtube