La comunicació es pot exercir de diferents formes. Si bé és cert que l'ús del llenguatge verbal pot resultar el més senzill per compartir els nostres pensaments i emocions, l'expressió corporal també diu molt de nosaltres. De fet, aquesta resulta molt més complicada de controlar i, en diverses ocasions, mostra coses que voldríem amagar o no ens atrevim a exterioritzar-ho amb paraules. 

És evident que passar de l'estrambòtica administració Trump a la de Joe Biden ha sigut tot un alleujament pel que fa al manteniment de l'estabilitat global. Les mesures ultraconservadores i els discursos xenòfobs del republicà no només van provocar el malestar dels dirigents de diferents estats del món, sinó també del papa Francesc, així com de la traductora encarregada de traslladar els missatges dels dirigents dels EUA a l'italià. 

És d'aquesta darrera de qui parlarem avui. I és que la seva imatge s'ha fet viral a les xarxes. Només calen uns pocs segons per empatitzar amb ella, la seva cara ho diu absolutament tot (ja ho hem dit, el llenguatge no verbal és molt poderós).

A l'esquerra, l'escena més recent, mostra la rebuda de Biden al Vaticà amb la traductora clarament satisfeta amb la visita. A l'esquerra, la mateixa situació, però uns anys enrere, quan les declaracions de Trump la van escandalitzar fins a tal punt que no va poder ocultar el seu rostre indignat. 
 

 

Tornem a donar-li una ullada, aquest cop només centrant-nos en l'experiència de la traductora ara fa dos anys: 

 

Per sort, en aquesta ocasió, la situació s'ha viscut de forma molt diferent. És més, el papa ha beneït el nou president nord-americà i li ha assegurat que és "un bon catòlic" que ha de "seguir rebent la comunió" durant una llarga reunió que van mantenir avui al Vaticà. Ambdós han mantingut una actitud molt propera, s'han agafat de les mans en senyal d'amistat - tal com mostren les imatges proporcionades pel Vaticà - i fins i tot s'han produït moments en els quals el pontífex reia amb les paraules del mandatari.

 

Joe Biden Jill Biden Papa Francisco Vaticano / EFEEl papa Francesc durant una audiència amb el president dels Estats Units Joe Biden, acompanyats de la traductora i Jill Biden la dona del mandatari / EFE

 

De nou, podem dir amb seguretat que el pontífex també està molt més satisfet amb aquest encontre que no pas amb el que va tenir amb Trump - que, per cert, és protestant. Ja ho diu la dita: Una imatge val més que mil paraules. 

 

Papa Biden Trump