Fa ja més de dos anys que vam descobrir que es podia governar un país a través de les xarxes socials amb la irrupció de Donald Trump a la Casa Blanca. En aquest temps, 'l'art' de governar a través de les xarxes socials ha anat evolucionant fins a nivells insospitats. Un d'aquest grans desenvolupadors és Nayib Bukele, actual president de El Salvador des de fa just 12 dies.

En els primers 12 dies de govern, Bukele, sempre a través de Twitter, ha fet fora alts funcionaris, informat sobre els seus actes i conversat amb els seus conciutadans a totes les hores del dia. El cas més icònic ha estat el de fer fora alguns dels alts funcionaris del país que estaven allà col·locats pels antics dirigents del país. Amb l'anunci dels seus acomiadaments, Bukele també informava dels diners que s'estalviava el país.

A més a més, Bukele usa Twitter per donar ordres als seus ministres, com per exemple que comencin unes obres a una part determinada del país o també ordres als seus propis conciutadans, com la de dir "pallassos" als polítics corruptes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat