Existeixen els OVNIS? El Pentàgon ha reconegut que està investigant la seva existència. Després de dècades negant aquest tipus de fets, el portaveu del Departament de Defensa dels Estats UnitsChristopher Sherwood, va reconèixer fa un parell de dies que s'està investigant. 

Sherwood va confirmar a The New York Post l'existència d'una "iniciativa secreta del govern, anomenada Programa Avançat d'Identificació d'Amenaces Aeroespecials (AATIP)", dedicada a "l'estudi i la investigació de fenòmens aeris no identificats". Aquesta iniciativa va ser tancada pel Pentàgon, oficialment, el 2012.

Fins ara, les forces armades nord-americanes no es prenien seriosament aquest tipus d'"incursions" ni s'investigaven. Tanmateix, l'increment d'aquests suposats objectes voladors no identificats el passat mes d'abril ha portat a l'exèrcit a establir un nou protocol i a hores d'ara estan treballant en un esborrany que posarà sobre la taula les noves directrius a seguir quan s'observin "fenòmens aeris inexplicables", en vocabulari dels militars.

Tot i que els albiraments són habituals als EUA, el tema va esdevenir popular el 2017, quan un vídeo publicat al The Times mostrava com pilots de dos avions de combat F/A-18 Super Hornet de les forces aèries dels EUA van veure un objecte que volava a 200km/h i es mostraven molt sorpresos.

Diversos experts en la matèria, com Nick Pope -va investigar en secret aquests afers pel govern britànic durant els anys 90- i John Greenewald, s'han mostrat sorpresos per les declaracions del portaveu nord-americà qualificant-les de "notícia bomba". "Ara podem dir que hi ha evidències reals i oficials que alguna cosa passa", ha assegurat Greenewald