Fidel a la tradició de cada any, el Pare Noel ha visitat Vall d’Hebron fent un descens en ràpel des de la planta superior de l’Hospital de la Dona fins arribar a l’Hospital Infantil. Acompanyat de dos elfs, el Pare Noel ha descendit aquest 24 de desembre per la façana per deixar els regals als nens i nenes hospitalitzats a Vall d’Hebron la Nit de Nadal.

"Els rituals com les celebracions de Nadal contribueixen al benestar emocional dels nens i nenes ingressats i suposen experiències positives durant la seva estada a l’hospital, moments de felicitat per ells i les seves famílies que juguen a favor de la seva recuperació", destaca María Ángeles Aceituno, Adjunta a la Direcció d’Infermeria i responsable de l’Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l’Hospital Infantil.

El descens del Pare Noel ha estat possible gràcies a l’empresa Accés Vertical, especialistes en treballs en altura, i es va fer per primera vegada a Vall d’Hebron l’any 2017. A causa de les circumstàncies excepcionals per la pandèmia, enguany no ha estat possible que el Pare Noel i els elfs reparteixen els regals dins de l’Hospital Infantil als i les pacients. Però els infants no es quedaran sense regal, ja que s’encarregarà el personal de planta de fer-ne entrega de part del Pare Noel.

Nadal vesteix l'Hospital Infantil amb les seves millors gal·les. Totes les unitats pediàtriques es guarneixen amb l’ajut dels nens i nenes i adolescents hospitalitzats. També l’esperit nadalenc arriba a la cuina i es preparen uns menús especials per a aquestes dates tan assenyalades. A més, es mantenen les activitats que el context de pandèmia permet, com els tallers de treballs manuals, la tradició del Tió, el lliurament de cartes per a enviar a les seves majestats els Reis d’Orient i la col·locació d’una bústia real en cada unitat pediàtrica o l’emissió de contingut nadalenc infantil per la televisió de les habitacions. “És primordial que els professionals i les famílies ens deixem contagiar de l'optimisme que tenen els nens, nenes i adolescents en aquesta època. Cal que els hi donem el protagonisme en aquestes dates”, reflexiona Maria Ángeles Aceituno.