La NASA ha decidit enviar a l'espai uns éssers vius molt peculiars. Parlem dels tardígrads, també coneguts com a "ossos d'aigua", uns animats microscòpics considerats com els organismes més resistents del planeta. 

Quin és l'objectiu? Veure quant de temps poden aguantar vius a l'espai. Per fer-ho, llançarà un total de 5.000 exemplars a l'Estació Espacial internacional (ISS, per les sigles en anglès). Aquests aniran acompanyats de 128 cries de calamar.

taligardos Bob Goldstein and Vicky Madden, UNC Chapel Hill

Bob Goldstein and Vicky Madden / Flickr

 

L'operatiu tindrà lloc d'aquí a pocs dies, serà la missió número 22 d'abastiment de càrrega de SpaceX cap a la ISS.

Però, què són exactament els tardígrads? Són uns éssers microscòpics aquàtics amb el cos dividit en quatre segments (sense comptar el cap), quatre parells de potes sense articulacions acabades amb urpes o ungles.

Són capaços de sobreviure a la radiació, a la deshidratació o més de 300 °C. De fet, gràcies a un procés anomenat criptobiosis, són capaços de morir i tornar de la mort en condicions extremes, ja que entren en un estat d'hibernació avançada a través de la qual generen una enorme quantitat d'antioxidant que conserven els seus òrgans vitals, i poden reduir al mínim els seus processos metabòlics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat