Sembla una broma però no ho és. El president dels Estats Units, Donald Trump, i el president de França, Emmanuel Macron, van plantar un arbre, tot i que no era un arbre qualsevol. El van plantar als jardins de la Casa Blanca com a símbol d'amistat entre els dos països. 

Paradoxalment, s'ha mort. De moment, només l'arbre. Macron va voler obsequiar el president dels EUA amb un present de França. Aquest es va posar en quarentena com a mesura de seguretat, igual que altres plantes o animals que arriben al país nord-americà. Però Trump volia celebrar la cerimònia de plantació tant sí com no.

Un any després sembla que l'arbre no ha superat la quarentena. Però, i la relació entre els dos presidents, com està? Poc després de la plantació simbòlica, Trump, com ja és habitual, va llançar un dard a través de Twitter contra el president francès, just durant la celebració del centenari del final de la Primera Guerra Mundial. En aquell moment va exposar que Macron havia fet una proposta "insultant" per construir l'exèrcit europeu per enfrontar els EUA, la Xina i Rússia. 

Caldrà un altre arbre de l'amistat per calmar els ànims?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Brètol 1 (Cliker Free, Pixabay)
quioscos & pantalles Una portada, una bretolada, una absència (i Trump) Antoni Maria Piqué