Al mig de la Diagonal, entre el carrer Bailèn i Girona, han aparegut unes misterioses restes arqueològiques. Unes obres de l'ajuntament de Barcelona han destapat diversos compartiments recoberts de rajoles de ceràmica que s'amagaven sota l'asfalt. De seguit, els interrogants sobre la descoberta han arribat a les xarxes. 

TUIT @Jordinieva Restos arqueologicos DiagonalJordi Nieva-Fenoll. / Twitter

 

TUIT @alexsnclmnt Restos arqueologicos Diagonal

Àlex. / Twitter

Quins són els orígens d'aquestes restes arqueològiques? 

Diversos usuaris han cercat a través de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a quin edifici podrien haver pertanyut aquelles restes. Segons un mapa del 1893, aquesta seria la ubicació:

Mapa Barcelona Diagonal Jordi Aumatell i Mas

 Jordi Aumatell i Mas. / ICGC

Des de l'Ajuntament de Barcelona, no han trigat a arribar les respostes. El compte de Twitter del servei arqueològic de la ciutat ha avisat que ja havien previst trobar restes durant les excavacions, i per tant la troballa no afectarà els terminis marcats. Per la seva banda, l'arqueòloga Carme Miró i Alaix, responsable del Pla Bàrcino, ha resolt part del misteri: "Són estructures del segle XIX, i la majoria dipòsits recoberts amb rajoles de ceràmica". Segurament, s'utilitzaven per emmagatzemar-hi líquids, però les intervencions arqueològiques encara no han arribat a cap conclusió definitiva.

TUIT @CarmeMiroAlaix Restos arqueologicos Diagonal

 

Carme Miró i Alaix. / Twitter