Ciutadans podria ser acusat de plagi degut a la seva nova imatge institucional. L'empresa Comuniza, una consultora de creació de branding i comunicació estratègica amb seu a Barcelona, ha denunciat la semblança entre el nou logotip de Cs i la seva pròpia marca.

Comuniza explica en un comunicat que "diversos clients, proveïdors, treballadors i professionals del sector del disseny" els van advertir de la "gran similitud i associació" entre la nova imatge del partit d'Albert Rivera i la identitat visual utilitzada per la companyia des de la fundació el 2010.

Davant d'aquesta situació, l’empresa ha volgut deixar clar que no té cap vinculació amb cap partit polític. “Seguirem defensant la nostra neutralitat", afirma, tot i que, admeten la dificultat de fer-ho perquè "per qüestions de grandària i capacitat comunicativa" la imatge de Comuniza s'està associant a la de Ciutadans.

L’empresa està estudiant quines seran les mesures oportunes per aclarir la situació. De moment, Comuniza s’ha posat en contacte amb el partit polític així com també amb l’estudi The Bold Strategic Design, encarregat de dur a terme la identitat de la formació taronja. Segons explica Comuniza, l’empresa havia estat treballant amb l’estudi Bold i, per tant, coneixien la identitat pública de la marca.