Segons un cas clínic estudiat per un equip d'investigació format per professionals de l'Hospital Provincial, la Universitat Jaume I i l'Hospital General de Castelló, s'ha detectat el primer cas d'un menor hospitalitzat per passar massa hores jugant a videojocs.

La decisió d'hospitalitzar el menor ve derivada de la detecció de símptomes com aïllament domiciliari, rebutjar les interaccions socials amb negació a anar als serveis sanitaris, inflexibilitat personal persistent, escàs interès pel seu entorn i molt selectiu amb els seus gusts i amb activitats restrictives.

boy wearing headset playing computer game piqsels

En concret, l'addicció és al videojoc Fortnite i aquesta obsessió per passar hores davant d'una pantalla ha derivat en alteracions del desenvolupament de les activitats bàsiques de la vida rutinària, en la presa del tractament prescrit a l'hospital de dia i en el ritme de son.

El tractament ha necessitat d'un enfocament intensiu multidisciplinari, des d'un enfocament cognitiu conductual, treballant tant amb el pacient com amb el seu nucli familiar. També aplicant estratègies d'intervenció com reestructuració cognitiva, desenvolupament d'habilitats personals, suportar contingències i establiment de pautes rutinàries.