La mobilització de la Guàrdia Civil a l’aeroport del Prat ha escalfat els somnis inconfessables de l’espanyolisme més recalcitrant, que a banda d’oblidar que aquest cos policial ja era present a la instal·lació aeroportuària i que ara només s’ha incrementat el personal i se’ls ha posat a fer tasques de control de seguretat, veu en els uniformats de color verd una via per evitar que a Catalunya se celebri el referèndum de l’1 d’octubre i donat el cas, el país s’independitzi.

Així ho ha vist el fòrum no oficial de la Guàrdia Civil foro guardias civiles, que en la seva línia habitual d’esperonar accions fora de la legalitat, aquest dilluns ha deixat entreveure la possibilitat que alguns agents del Prat aprofitin i passin pel Parlament de Catalunya –com si no ho haguessin fet recentment.

 

 

Però si el trolfòrum ha deixat anar la seva broma amb una mínima subtilesa –“és per a un amic”–, qui ha estat molt més clar i expeditiu ha estat Pedro Pitarch, un senyor que resulta que és tinent general de l’Exèrcit de Terra, tot i que en la reserva. Aquest militar retirat s’ha despatxat assegurant que “el Prat assenyala el camí a Catalunya: Una parella de la Guàrdia Civil salva el tràngol”, donant sortida a la tesi espanyolista segons la qual ha estat la intervenció policial la que ha resolt un caos a l’aeroport provocat precisament per la ineficàcia de l’administració estatal, que és qui gestiona l’aeroport més enllà del que pugui dir el poder públic català.

 

Ara bé, la frase més preocupant, molt propera a la petició d’intervenció militar a Catalunya, és la següent: “Al darrere, si fos necessari, un grup d'infanteria”. I és que per a alguns espanyolistes, i en especial si són militars, la presència de guàrdies civils a Catalunya els excita d’allò més.