El frare Daniel Bae de la Cruz, dels Carmelites Descalços rebrà dissabte la seva Ordre Sacerdotal a l'església del Carme de Caravaca, Murcia. Fa uns anys, la seva vocació era lluny ben lluny dels convents, ja que com els seus tiets va ser militar de l'exèrcit de Corea del Sud, on va néixer i créixer. La seva família era catòlica, una minoria al país, on la majoria de la població és budista.

En una entrevista a La Ser, confessa que de petit, tant li agradava contemplar els bucs de guerra de la seva ciutat, com anar a missa, passió que va heretar de la seva àvia. 

Per això, des de ben petit el seu futur es va debatre entre les seves dues vocacions, encara que finalment es va decidir per ingressar a una acadèmia militar, seguint els passos familiars.

En aquest entorn, confessa, és difícil viure com un bon cristià i hi havia dies que li era impossible combinar la seva formació com a general amb les pràctiques religioses: "No podia anar a l'Eucaristia cada dia i resava molt poc, però gràcies a Déu mai vaig oblidar al Senyor". 

 

Fray Daniel Bae de la Cruz / Diócesis Cartagena (Europa Press)Fray Daniel Bae de la Cruz  / Europa Press

La crida de Déu

Tard o d'hora, la crida de Déu havia d'arribar a Daniel, que després de deu anys de carrera militar -va arribar a ser cap d'Infanteria- va sentir "la veu del Senyor". Segons ell mateix explica, li va dirigir aquestes paraules: "Daniel, que hi fa aquí? Per tu és important ser general i tenir èxit en la vida? Aquestes coses no són tan importants. Totes desapareixeran, has de treballar per a mi, no tinguis por, estaré amb tu per sempre. 

Aquesta experiència religiosa el va marcar tant que finalment el 2008 va decidir deixar l'exèrcit. 

Experiència arreu d'Espanya 

Després d'haver pres aquesta decisió tan transcendental va decidir seguir la seva vocació i recórrer països catòlics d'Europa. En aquest camí, va arribar a Espanya, on no coneixia a ningú.

Durant un any va aprendre castellà a Salamanca i el 2010 es va trobar amb el Carmel Descalç. D'aquesta manera va entrar en la comunitat dels carmelites de Sòria, etapa que el va ajudar molt a discernir la seva vocació, segon ell mateix explica. Per això, va decidir consagrar-se al senyor en aquesta ordre. 

Estudiant de Teologia

A la ciutat de Sevilla va realitzar estudis de Filosofia a la Facultat de Teologia. "Va ser una experiència molt rica i de creixement interior des de la vida comunitària", explica.

Després de l'etapa de noviciat en el Desert de les Palmes a Castelló i de realitzar la seva primera professió simple, va tornar a Salamanca, per començar l'etapa de l’estudiant, i després a Madrid, per tal de culminar els seus estudis de Teologia.

Finalment, l'any 2019 va realitzar la seva professió solemne i va ser destinat al convent de Caravaca de la Creu.