El govern andorrà no ha de preocupar-se per si entra en una guerra. I és que més de la meitat dels seus ciutadans (57,5%) estarien disposats a lluitar en conflicte armat pel país, segons indiquen els resultats de l'Enquesta Mundial Nacional de Valors a Andorra, feta pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) i la Fundació Julià Reig.

Aquests percentatges pugen en comparació a l'última enquesta nacional de valors, que es va realitzar el 2005: del total de la població el 40,9% van respondre afirmativament a lluitar en una hipotètica guerra, segons detalla la comparativa realitzada pel CRES, encara que es pot puntualitzar que Andorra forma part del grup reduït de països que no té exèrcit.

Així doncs, tenint en compte el cens d'Andorra, el percentatge de ciutadans disposats a lluitar en una guerra en aquesta última enquesta suposaria un total de 44.438 efectius. Aquesta xifra s'apropa a un terç dels efectius que té, per exemple, Espanya, un país immensament superior al principat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat