Josep Orni, alcalde de Sant Esteve de les Roures, ha ofert aquest dimecres una entrevista al programa Popap, de Catalunya Ràdio. Orni ha declarat que en aquests moments van desbordats de turistes i que molts catalans volen visitar el poble. Alhora ha assegurat que qui ha provocat aquesta situació és l'escriptor català Quim Monzó, que els va començar a repiular.

Orni també ha matisat que són un poble amb molta història, i que la seva recent digitalització es deu a que molta part de la població catalana no es va creure que fossin un poble de veritat. També ha volgut recordar que tot plegat va començar el passat 1 d'octubre, dates de la seva festa major i del referèndum d'independència. Aquell dia, com sempre, van organitzar un gran ball de bastons, com és tradició, i uns policies s'hi van adherir, tot i que pegaven massa fort amb els bastons. Orni ha afegit que la resta de la història ja se sap.

Actualment, Sant Esteve de les Roures té més de 11.200 seguidors a Twitter i hi ha més de 200 comptes relacionades amb el poble.