L'usuari de Twitter Xavier Dengra ha denunciat la catalanofòbia de la Xarxa d'Estudiants d'Erasmus a Barcelona (ESN), arran d'una publicació a Instagram sobre l'horror de Halloween de les classes impartides en català a les universitats. La publicació en qüestió ja no existeix, però Dengra n'ha compartit una captura de pantalla amb comentaris crítics que també han sigut esborrats. 

En la publicació, l'ESN recull alguns dels suposats malsons als quals s'enfronten els estudiants d'Erasmus a Barcelona. Entre aquests malsons n'hi ha un, com a mínim, que trontolla: el del "catalanista", que fa referència a quan és el teu "primer dia de classe i el teu professor et parla en català". Alguns usuaris d'Instagram han criticat el presumpte acudit, però les crítiques han sigut esborrades.

"Aquest post va dirigit a estudiants internacionals que acaben d'arribar a Barcelona i és completament normal que el primer dia de classes encara no entenguin el català quan fins i tot molts arriben sense saber anglès", s'ha defensat l'ESN. I ha afegit que "la intenció del post és que es prengui amb clau d'humor els problemes que et poden sorgir quan arribes nou a un país i no saps la llengua local com et podria passar a qualsevol altra, en cap moment és una crítica". Tanmateix, l'esmentat Dengra i altres persones han assegurat que portaran la publicació catalanòfoba als sindicats educatius.