Una pregunta recorrent del tancament d'una campanya electoral és a què dediquen els polítics la jornada de reflexió, després de quinze dies recorrent el territori per demanar el vot. El president de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, va explicar als periodistes que dedicaria el dissabte a fer croquetes, la qual cosa no va deixar de sorprendre. Tants comentaris va suscitar el propòsit sabatí del president, que tot plegat va acabar amb el compromís d'Aragonès que deixaria tastar les seves croquetes als representants de la premsa. I, dit i fet. Aquest dimarts en acabar la roda de premsa del Govern, les croquetes han aparegut en l'habitual aperitiu de comiat del curs.

L'aperitiu de final de curs és una d'aquelles cites que donen peu a allò que a Madrid en diuen corrillos i que a Catalunya se n'haurien de dir rotlles, on se suposa que entre patata fregida i patata fregida corren els off the records i les confessions dels polítics en la recta final abans d'agafar vacances. Aquest dimarts, de novetats no n'hi ha hagut i de confessions, menys; però sí han aparegut les famoses croquetes. Croquetes de pulled de porc, com ha explicat el president, fetes durant la jornada electoral. "I congelades", segons s'ha apressat a explicar per tranquil·litzar els presents.

Les croquetes en qüestió, servides a la Sala Torres Garcia, oferien l'habitual aspecte de les croquetes casolanes, més aviat irregular i havien estat cuinades al Palau. El tast no ha provocat precisament una explosió d'entusiasme, però ja se sap que els menjars congelats tenen aquestes coses.

Croquetes aragonès
Imatge de les croquetes elaborades per Pere Aragonès