Pocs són els països que no registren casos de coronavirus tot i que el que canvia entre els estats és la manera en com l'afronten. El Turkmenistan, a l'Àsia central, ha prohibit la paraula coronavirus. 

Però en prohibir aquesta paraula del vocabulari també se'n suprimeix la informació relacionada amb la pandèmia, fet que segons informa Reporters Without Borders (RWB), posa en perill els ciutadans del país. 

Els mitjans de comunicació estals controlats pel govern ja no poden fer servir la paraula i fins i tot l'han hagut de treure de fulletons d'informació de salut distribuïts en escoles o llocs de feina, segons explica el Turkmenistan Chronicle, un dels diaris independents al qual no s'hi pot accedir des de dins el país perquè està bloquejat. 

“Aquest bloqueig informatiu no només posa en perill els ciutadans amb més risc, sinó que reforça l’autoritarisme imposat pel president Gurbanguly Berdimuhamedow", expliquen des de RWB. "Instem a la comunitat internacional a reaccionar i que el facin respondre de les seves violacions sistemàtiques de drets humans".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat