La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha posat tothom a prova: institucions, governs, societat civil... I és evident que uns han sortit millor parats que altres, almenys, pel que fa a l'opinió de la gent.

En una enquesta publicada aquest divendres pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), es pot veure com la immensa majoria de catalans creuen que l'àmbit en què millor s'ha actuat ha estat el de Protecció Civil, el qual inclou cossos com els dels Mossos d'Esquadra o els Bombers. Un 84,9% dels enquestats valora la gestió d'una manera positiva i la nota mitjana se situa en un 6,88 en una escala de l'1 al 10.

enquesta ceo

 

Segueixen a aquests cossos els professionals sanitaris, que són els segons més ben valorats, amb una nota mitjana de 6,64. En l'aprovat justet se situen les escoles (5,49) i la comunicació del Govern de la Generalitat (5,14). I, finalment, qui queda lluny d'aquestes xifres és la gestió de les residències, que amb una nota d'un 3,29 queda palès el malestar de la societat respecte aquest àmbit. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat