El gluten no és un problema a la Casa Reial. Si més no, no és un problema digestiu, però sí ha provocat cert embolic en el seu compte de Twitter. El passat 21 de febrer la reina Letízia es va reunir amb una representació de la federació de celíacs d'Espanya i avui, el compte de la Casa Reial ha publicat que la presidenta de l'Associació li va explicar aspectes de la dieta dels celíacs. En concret ha tuitejat que han de menjar "productes frescos, làctics, llegums o ous lliures de gluten per naturalesa". El fet és que els productes frescos, làctics, llegums o ous no només han de formar part de la dieta de qualsevol persona -celíaca o no- sinó que a més ni els làctics, ni els llegums ni els ous porten gluten en cap cas. El gluten està present en certs cereals. La confusió del compte de la Casa Reial, ha provocat l'aclariment d'altres usuaris de Twitter, que encara han enredat més la troca, fins que finalment l'associació de celíacs ha hagut de sortir a posar els punts damunt les is davant d'aquell garbuix...
La presidenta de la Federación de Asociaciones de Celiacos de España @FACEceliacos Eugenia Canalías le hizo hincapié a la Reina que este colectivo debe tomar productos frescos, lácteos, legumbres o huevos libres de gluten por naturaleza, además de productos específicos #COVID19
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) April 2, 2020
Davant d'una tuitaire que insistia que els fruits secs i la clara d'ou contenen gluten, l'associació ha desvetllat l'enigma.
El gluten es una proteína presenta en algunos cereales. Ni la clara de huevo ni los frutos secos en su estado natural contienen gluten.
— Federación de Asociaciones de Celiacos de España🏡 (@FACEceliacos) April 2, 2020