El Dia de les Forces Armades sempre porta polèmica i algun accident de retruc, quan toca desfilar i demostrar la teòrica gran exhibició dels seus efectius. Enguany, se celebrarà aquest proper dissabte però els madrilenys ja s'han vist sorpresos i fins i tot s'han emportat un ensurt durant els assajos. El motiu? La baixa alçada amb què circulen els avions militars que han passat per damunt de la ciutat en zones com el Parque del Oeste. Fins i tot a través de twitter, alguns usuaris han publicat el moment en què s'han vist interpel·lats.

Molts ciutadans s'han queixat del soroll que feia i sobretot la por perquè desconeixien a què es deu la presència d'un avió militar. En aquest cas, del model CAZA-101 que pertany a la Patrulla Águila de l'Exèrcit de l'Aire. Des del Departament de Defensa han justificat que la presència a baixa alçada es deu a un reconeixement previ de la zona aèria que ha de fer un avió petit abans de procedir als assajos. Uns assajos que culminaran amb la desfilada de pilots i aeronaus en demostracions acrobàtiques pel cel. 

patrulla aguila

Assajos de la Patrulla Águila publicats des del seu perfil de twitter

Enguany, novament la Covid-19 impossibilitarà la desfilada completa. D'entrada, es restringeix l'accés multitudinari i no es realitzarà cap homenatge als caiguts des de la plaça de la Lealdad ni la hissada de la bandera a Colón. Ara bé, Felip VI sí hi assistirà per aplaudir i lloar els militars espanyols i sobretot aquells destinats a missions a l'estranger.

La polèmica acompanya darrerament les Forces Armades. En la darrera desfilada completa de l'any 2019, un paracaigudista que participava, en aquest cas coincidint amb el dia de la Hispanitat, va patir un accident durant el descens que el va portar a estampar-se contra un fanal del passeig de la Castellana. La bandera que portava, va quedar enredada i l'home va quedar penjat durant una estona al pal del fanal.