Què fer quan la casa es queda petita? On pots guardar aquelles pertinences de les que ningú no es vol desprendre? Des de fa diversos anys, els veïns de Catalunya estan abocant el seu interès en els trasters urbans, l'expansió dels quals per Espanya va començar a Barcelona i a partir d'aquí han anat implamentant-se en totes les ciutats del país. En especial, els d'empreses com HOMEBOX Barcelona tenen gran acceptació en tota la geografia catalana, des de la pròpia ciutat comtal fins a Castelldefels, Molins de Rei o Santa Coloma de Gramenet, entre altres llocs.

caixes|capses carton unsplash

La solució als problemes d'habitatge

En els últims anys, les famílies cada vegada estan patint més problemes d'espai. Els habitatges queden petits, els metres escassegen i l'estil de vida actual porta que les persones tendeixin a acumular les seves pertinences amb el pas del temps.

Llibres, pel·lícules, joguines, col·leccionables, roba o qualsevol altre objecte que pugui agradar a cada persona, tot es col·lecciona. Això deriva en problemes d'espai, en especial en famílies amb fills en les que es requereix omplir els armaris de roba, estris d'estudi i altres elements d'ús quotidià.

Per això les famílies han trobat la solució amb els trasters urbans. En ells, per una tarifa ajustada, és possible tenir una habitació extra dels metres que siguin necessaris on dur a terme l'emmagatzemament de tot el que vulguin els clients. Aquests espais estan creats de forma segura, amb una temperatura adequada i unes mesures de privacitat màximes que permeten emmagatzemar qualsevol cosa que se'ls ocorri als seus clients.

Trasters per a particulars, però també per a empreses

En aquests trasters es veu com els particulars els utilitzen com a calaix desastre de les pertinences que volen tenir a prop, però que no es poden donar el luxe de tenir a casa per falta d'espai. També hi ha qui els utilitza per guardar els seus objectes de col·lecció més preuats, deixant-los en caixes o fins i tot col·locant petites prestatgeries amb tot ben ordenat.

Un altre perfil habitual són les famílies que emmagatzemen la roba de la temporada oposada a la què s'està utilitzant. Per exemple, a l'estiu es guarden els edredons nòrdics, les mantes, els abrics i tot aquest tipus de peces que acostumen a ocupar molt volum i que poden passar una temporada guardades al traster sense que ningú les trobi a faltar. I a l'hivern, el traster s'utilitza per a la roba d'estiu, la planxa de surf i tots els objectes relacionats amb la platja.

A més, les empreses, segons les dades que revelen firmes dedicades al lloguer de trasters, també els utilitzen com a forma d'emmagatzemar material, estoc i mobiliari que no s'estigui utilitzant per un motiu o un altre. En ocasions són clients que utilitzen els trasters a llarg termini, mentre que altres vegades només es lloguen durant un breu període de temps amb la intenció d'utilitzar-los de suport en, per exemple, un procés de mudança.

D'una manera o una altra, els trasters urbans s'han convertit en una de les eines més convenients i que més persones utilitzen en aquests dies. Per això, és freqüent veure com els carrers de Catalunya es van omplint d'aquests locals tan pràctics i moderns.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat