L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs va emetre aquest mes d'octubre la llicència ambiental que permetrà construir el primer tanatori de la localitat. El projecte, impulsat per Tanatori del Litoral SL, comptarà amb cinc sales de vetlla, un oratori "multiconfessional" i un servei de crematori amb què es pretén oferir un servei "integral" als veïns de la ciutat.

"Aquesta resolució representa un pas endavant en la materialització del que serà el primer equipament funerari de Sant Adrià, que mai no ha disposat d'un cementiri ni de cap altre tipus d'instal·lació per a la vetlla dels difunts", va ressaltar Ana Gassió, gerent de Tanatori del Litoral SL en un comunicat.

Gassió va agregar que el nou equipament donarà resposta a una demanda existent en aquesta ciutat de més de 30.000 habitants i permetrà acabar amb l'inconvenient que suposava per als familiars i pròxims als morts desplaçar-se a altres localitats en moments emocionalment complexos i difícils. A més, aquesta nova infraestructura oferirà espais accessibles i integrats amb l'entorn, amb àmplies zones enjardinades i un aparcament amb capacitat per a més de cent vehicles.

La construcció del tanatori permetrà als veïns de Sant Adrià del Besòs acomiadar-se dels qui marxen a la seva pròpia localitat, acabant així amb la dita popular segons la qual en aquesta ciutat no es podia "néixer ni morir", ja que no disposava d'hospital ni cementiri.

La construcció del tanatori permetrà als veïns de Sant Adrià del Besòs acomiadar-se dels qui se'n van a la seva localitat

L'objectiu de Tanatori del Litoral SL, empresa formada per Pompes Fúnebres de Badalona i Àltima, és oferir un servei complet en un espai modern, agradable i respectuós amb l'entorn. Així mateix, el nou equipament es dissenyarà i gestionarà seguint "estrictes paràmetres ambientals" avalats pels informes favorables obtinguts davant dels diferents organismes competents.

Segons els responsables del projecte, el servei d'incineració complirà "estrictament" els criteris establerts per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya per al sector dels forns crematoris. Així mateix, l'equipament també compta amb altres informes favorables emesos per la Secretaria de Salut Pública i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, entre d'altres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
PN Sant Llorenç del Munt
Branded content Els cingles i canals de Sant Llorenç del Munt i l’Obac Guillem Maneja Juvanteny
DSC3187
Branded content El Montseny, el perfil més visible de Catalunya Guillem Maneja Juvanteny