Si ens haguéssim de posar a debatre sobre quins són les postres de Nadal per excel·lència, la balança es decantaria ràpidament cap a una banda: ningú contempla una sobretaula nadalenca sense el gust del torró de Xixona, de crema cremada o de massapà. A més, per si això no fos poc, Bonpreu i Esclat incorpora als seus prestatges les Neules Solidàries de Sant Joan de Déu, unes neules artesanals que es venen amb la finalitat de millorar el benestar emocional de les persones en situació de vulnerabilitat. I és que tots aquests, no només són uns dolços dels quals només gaudim en aquestes èpoques, sinó que també és l’excusa perfecta per quedar-se hores i hores al voltant de la taula, xerrant i compartint moments amb qui estimem. Però què passa amb aquelles persones a qui no els agrada el torró?

Entre bombons de xocolata i polvorons de diferents sabors, Bonpreu i Esclat ha volgut oferir una sèrie de propostes temàtiques, curioses i divertides per satisfer el paladar de tothom; també per donar un aire diferent al Nadal i demostrar que es poden celebrar unes festes tradicionals amb innovacions dolces. La cadena de supermercats pretén, així, posicionar-se com un referent compromès aquestes festes i poder oferir diferents opcions per les postres d'aquests dies tan especials. 

Neules   SJD

Fes-li una mossegada a l’estrella, l’avet o el tió

Bonpreu i Esclat ha mesclat l’artesania dels mestres pastissers amb una ornamentació temàtica detallista i curosa. En els seus obradors, hi haurà estrelles i avets d’elaboració pròpia, i una gamma amb massa de bescuit que és ideal per postres o, fins i tot, per esmorzar. També edicions limitades, només disponibles amb taulells de fleca i per encàrrec, creades amb la mà de la Pastisseria Masramon, com el Pastís de Ren – elaborat amb pa de pessic i capes de melmelada o el Tió de Nadal, un braç de xocolata amb encenalls de xocolata pel damunt decorat com el tió que tenim a casa.

Pastís TIÓ

Pels amants de la xocolata, l'oferta s’amplia: assortiments de xocolatines típiques fetes per fabricants catalans; el supermercat fa dècades que treballa en aquestes campanyes amb Xocolates Simon o Pifarré, per exemple, tot per oferir la millor qualitat a la clientela. No obstant, aquest any hi ha una novetat: s’incorpora la Fundació Sant Tomàs amb productes 100% socials que han estat elaborats un a un, amb molta cura i artesanalment. Per aquestes festes, han fet una figura de xocolata amb forma de ninot de neu que es pot trobar, exclusivament, a l’Esclat de Malla. Per Cap d’Any, pastes de full amb forma de número i crema, nata o trufa. I no oblidem el tradicional Tortell de Reis, cuit als mateixos obradors i fet de brioix danès i diferents sabors, com massapà, crema o xocolata.

Pastís REN fusta

Altres opcions dolces per omplir la taula de Nadal

Però la oferta del supermercat no acaba aquí, i també ofereix altres productes gastronòmics per fer les postres i omplir el rebost d’aquestes festes. Destaca el Pa de Nadal, fet per Elias Boulanger, forners des de 1932, i que estan recuperant l’origen del producte incloent als pagesos, i és que sense un bon blat no es pot fer un bon pa. Es tracta d’un pa artesanal fet amb farina de gra sencer de blat, massa mare (amb una fermentació de 48 hores), cacau en pols, daus de taronja confitada i drops de xocolata negre, molt adient per menjar amb una taula de formatges, melmelades o amb oli i sal. Com a propostes salades, Bonpreu i Esclat posa a disposició de la clientela un assortit de canapès i brioixeria salada, coques de recapte i pizzes per picar abans dels sopars, a més d’un ampli assortit de pans especials.