A una hora de Berga, Solsona, Tàrrega o Manresa i a dues hores de Barcelona, Lleida o Andorra es troba l’estació d’esquí de Port del Comte. Les seves instal·lacions compten gairebé una quarantena de pistes al bell mig del Prepirineu en cotes d’entre 1.700 i 2.400 metres. A més, enguany, l’estació a fet importants millores dels serveis i les pistes.

Un racó desconegut al cor del Prepirineu català, entre paratges esquerps de muntanya i calmosos camps de cultiu

Una situació ideal

L’estació de Port del Comte es troba a la comarca del Solsonès, molt més a prop del que imagines. En concret, l’estació està a tan sols 150 quilòmetres de Barcelona, 163 quilòmetres de Tarragona i 100 quilòmetres de Lleida.

Mapa port del compte

La comarca del Solsonès és un paradís natural força desconegut ideal per fer turisme actiu en un entorn de marcat caràcter rural, on les masies esquitxen el territori i formen part del seu paisatge. És per aquest motiu que la zona propera a les pistes d’esquí també és un gran atractiu turístic on s’hi poder realitzar desenes d’activitats.

IMG 7364

Les novetats d’aquesta temporada

Les instal·lacions de Port del Comte estrenen enguany diverses novetats. Pel que fa als serveis, l’estació ha adquirit noves màquines per la neteja de neu per millorar els accessos per als vianants, s’ha arranjat murs de contenció, s’ha recobert diversos talussos amb terra vegetal i s’ha asfaltat el pàrquing.

Port del Comte 2 - generalitat

D’altra banda, pel que fa a les pistes, s’ha millorat la captació d’aigua superficial del desgel i de la pluja per a generació de neu artificial, s’ha instal·lat més de 750 metres de tanca com a paraneus, s’ha adquirit innivadors de neu de baix consum i millor eficiència, s’ha renovat el parc de motos de neu i s’han construït murs de contenció per evitar la caiguda de pedres a la pista.

portdelcomte logo qualitat

Desenes d’activitats al teu abast

A Port del Comte, a més de centenars de quilòmetres esquiables, també es poden realitzar altres activitats per gaudir de la neu. L’estació ofereix experiències com el jardí de neu, trineus amb gossos, l’snake gliss, rutes per fer en raquetes de neu, un snow park o un parc d’aventura. D’altra banda, també hi ha escoles i clubs i diversos serveis de restauració i lloguer de material.

port del comte - Generalitat

Depèn de l’època de l’any, s’organitzen altres esdeveniments puntuals com ara la baixa de torxes del dia 5 de gener per celebrar l’arribada dels reis d’Orient. Durant el mes de febrer se celebra la festa de la neu amb promocions i diversos actes, i al març destaca la celebració de carnaval i la cursa Interclubs.

 

Amb la col·laboració de:

logo generalitat de catalunya