Un dels artistes més notables del panorama artístic català, Perico Pastor (La Seu d’Urgell, 1956), ha passat el confinament entre casa seva i el seu estudi del Poble Nou. Com a mesura que l’ha permès estar en contacte amb amics i coneguts, Pastor va iniciar l’elaboració d’un dibuix diari, que va acabar arribant a més de 700 persones. “No és un dibuix inspirat en el confinament concretament. Són dibuixos de la gent del carrer”, però el que sí que hi veiem és un record permanent de la quotidianitat perduda.

Una conversa amb ell implica parlar de la gent, de la relació amb les persones, i indefugiblement parlar de la cultura. Per a Pastor, “la cultura és com el sexe, tothom el vol i cadascú escull com el vol”, i ho relaciona amb la visió patrimonial que les administracions tenen de la cultura. “Tenen una visió propietària de la cultura” explica, i creu que el que han de fer és simplement “facilitar-la, però deixar que la gent esculli què els agrada més”.

Finalment, celebra la convocatòria dels premis Talent Cambra, com a oportunitat per a reconèixer la feina feta i valorar les trajectòries de moltes persones.