Ja ha arribat un dels moments preferits pels amants del dolç a Catalunya: el plaer d’olorar a moniato al forn, embrutar-se les mans amb coco ratllat i col·locar pinyons amb traça i paciència. La tradició de fer panellets per la Castanyada és una de les més arrelades del país i ens transporten a la nostàlgia del passat, quan vèiem a les nostres iaies preparant tot l’embull abans de posar-se a construir peces gairebé d’orfebreria. Avui en dia, encara hi ha molta gent acostumada a asseure’s a la taula en família per cuinar amb els més menuts, però cada cop n’hi ha més que no troba temps per fer-ho. Afortunadament, hi ha establiments que s’han adaptat a aquesta demanda i donen una alternativa igual d’artesanal com si sortissin del forn de casa.

Bonpreu i Esclat ofereix als seus taulells de fleca panellets fets pel mestre pastisser Masramon, de la comarca d’Osona, qui els fa artesanalment un a un i amb ingredients naturals. Un dels ingredients diferenciadors és la poma cuita caramel·litzada que posen al melós massapà dels panellets per endolcir-los sense haver de pujar el sucre. Aquest any, a més, la cadena ha ampliat la gamma amb dues safates variades noves: una safata de panellets sense sucres afegits i una safata de panellets de coco amb i sense xocolata.

Bon Preu i Esclat

Tot i que per aquells qui continuïn convençuts de fer panellets amb les seves pròpies mans, aquests supermercats també faciliten la feinada que suposa, i ofereixen el servei de moniatos cuits acabats de fer, amb coccions diàries perquè ningú es quedi sense. De fet, en alguns centres fins i tot es notifica per megafonia l’hora en que els moniatos surten del forn. D’aquesta manera, Bonpreu i Esclat també aposta per l’estalvi energètic de les famílies, aportant al client una possibilitat sostenible.

Dolços adaptats al món del Halloween

Però els panellets no són els únics dolços per gaudir d’una bona Castanyada i Bonpreu i Esclat ho sap. El Halloween ja fa temps que s’ha fet un lloc a casa nostra, ampliant l’imaginari de productes a consumir. En aquest sentit, destaca l’amplia gamma de pastisseria que s’elabora diàriament a un dels obradors, com el pastís de bescuit amb imatge de carbassa o el banyat de xocolata amb dibuix de tela aranya, així com també cassoletes amb xocolata i farcides de crema.

Bon Preu i Esclat

Pels amants del full, Bonpreu i Esclat també ofereix un pastisset en forma de carbassa amb crema, préssec i mandarina; i per donar un toc divertit a la festa, no poden faltar les magdalenes de xocolata, l’assortit de xocolatines, o les piruletes i dolços amb formes diferents per acontentar tota la família.