Sumarroca ja ha presentat els seus olis AOVE Molí Coloma, La Boella. I ho ha fet al Saló dels Miralls del Liceu de Barcelona de la mà de Joaquim Tosas, director general de Sumarroca, Molí Coloma. Durant l'acte de presentació, es va celebrar una tast-formació que va ser dut a terme pel tastador-formador Gregorio Arranz i el Mestre de Trull de Molí Coloma, Albert Hinojosa. Al final de l'esdeveniment, es va servir una copa de cava Nuria Claverol Homenatge que va ser presentada per Mercè Sumarroca, sommelier de la casa.

Sumarroca ja ha presentat els seus olis AOVE Molí Coloma, La Boella

La col·lecció Molí Coloma compta amb una àmplia col·lecció d'olis de qualitat verge extra. En primer lloc, destaquen els seus monovarietals elaborats amb Arbequina, Arbosana i Koroneiki. Uns olis que recullen els atributs que fan distintiva cada varietat d'oliva. L'Arbequina que ens recorda a l'ametlla, el tomàquet o la poma. L'Arbosana a la figuera, el fonoll o la nou. La Kononeiki que ens transporta a l'herba fresca, el plàtan verd i la carxofa.
 

PrioratMolíColoma
Oliveres de Molí Coloma de la Finca El Peiró/ Surroca

Per delectar-nos de forma única, Molí Coloma compta amb l'oli Santa Creu i l'oli el Peiró, dos Olis de Finca que capten l'essència d'un terroir únic. L'oli de Finca Santa Creu s'elabora íntegrament d'olives procedents de la Finca Santa Creu de Creixa a Piera, Penedès. Al voltant d'aquesta Ermita del s. XI creixen unes oliveres úniques embolicades d'una naturalesa explosiva en un territori ric en fauna i flora. Aquest entorn i el coneixement de l'ofici al trull es combinen per crear un oli d'oliva amb una aroma delicada, una essència única i un sabor immillorable per al paladar.

En el cas de l'Oli de Finca El Peiró, les olives procedeixen de la zona de Cabacés, en el Priorat. Allà, el nostre mestre de trull ha seleccionat una finca que recull totes les característiques climatològiques i orogràfiques del lloc, amb les terrasses de pedra tan singulars. Les oliveres d'altura marquen fermament uns atributs que es transporten al paladar. L'arbequina d'El Peiró és l'essència d'aquest territori.

 

MolíColomaCosecha
Treballadors de Surroca cullen olives/ Surroca

Molí Coloma és plaer. Una marca referent a les cuines d'alta gastronomia per acompanyar aquelles taules que aposten pel gaudi de les experiències gastronòmiques. Els deliciosos sabors i la textura sedosa de l'oli porten cada plat a nous nivells d'esplendor. Molí Coloma és innovació. En constant voluntat de transformació i una actitud experimentadora i creativa, la marca va ser pionera en la recuperació de la varietat Arbosana, originària de la regió del Penedès. Així mateix, al llarg dels anys ha innovat tant en sistemes de plantació d'alta densitat com en noves varietats.

Molí Coloma és sostenible. La sostenibilitat és un dels valors de ser de Molí Coloma. S'han adaptat les instal·lacions per fer-les més eficients a nivell energètic i s'han ideat plans de reciclatge. A més, els tècnics treballen amb els departaments d'investigació dels proveïdors per treballar amb materials més respectuosos per al medi ambient. Algun dels exemples és la utilització de caixes i precintes de cartró reciclat i certificació FSC, film d'embalar ecològic o nous materials per a les impressions promocionals i el marxandatge. Tots aquests impactes són mesurats en estudis de càlcul de l'empremta de carboni i plans de millora.

Degustar els olis Molí Coloma és experimentar el que la naturalesa ens ofereix, delectar-nos amb els sabors i aromes que ens porten a gaudir d'un viatge sensorial inigualable.

Oli de Finca El Peiró

Oli d'oliva verge extra 100% arbequina. Aquest oli és procedent exclusivament d'una finca d'altura ubicada a Cabacés, zona tradicional de cultiu d'oli en el Priorat. El nostre Mestre de Trull va seleccionar aquesta plantació per comptar amb una climatologia i orografia (terrasses) molt específiques. Aquesta essència atorga a la planta una identitat
que es trasllada a l'oli i li confereix uns atributs únics al paladar. Un oli especial, una delectança per als sentits.
Preu: 21.50€

Oli El Peiro

Oli de Finca Santa Creu

Oli d'oliva verge extra 100% arbequina. Aquest oli ret homenatge a l'ermita Santa Creu de Creixà del segle XI situada en el municipi de Piera. Al voltant de l'ermita, es troben les oliveres d'on són procedents les olives per elaborar exclusivament aquest excel·lent oli. En aquest espai únic, també trobem hectàrees de bosc plenes de fauna i flora i un gran nombre de vinya que es conrea de forma ecològica. La collita de l'oli de Finca Santa Creu es realitza a mà.
Una joia única i exclusiva.
Preu: 21.50€

AceiteSantaCreu

Molí Coloma Monovarietals

Oli verge extra monovarietal 100% arbequina.
Procedent de la zona del Camp de Tarragona, amb unes altituds que van des dels 150 m als més de 400 m. En aquesta zona predomina el clima mediterrani amb una clara influència marítima. Els estius són secs i suaus i els hiverns suaus i humits.

Atributs:
Ametlla, tomàquet i poma. L'Arbequina sedueix, es caracteritza per una sensació dolça i un deliciós equilibri, entre una baixa amargor i una presència subtil de picant. Oli d'oliva de categoria superior obtingut directament d'olives i només mitjançant procediments mecànics. Extracció en fred.
Preu: 8.95€

AceiteArbequina SF

Arbosana
Varietat autòctona de la regió del Penedès a Catalunya, recuperada en els últims anys. La seva recol·lecció és més tardana que l'Arbequina. Per això s'elabora amb el fruit verd. Com a resultat ofereix olis molt expressius. Gran diversitat d'aromes vegetals secundàries, sobretot herba verda. Presenta matisos de nous verdes, ametlla verda, tomàquet verd, fonoll i fins i tot a fruites tropicals com el mango.
Preu: 9.25€

AceiteArbosana

Koroneiki
Varietat procedent de Grècia, concretament de l'illa de Creta, que s'ha adaptat perfectament al nostre clima mediterrani. Oli de perfil equilibrat i complex, afruitat mitjà-alt, amb gran diversitat d'aromes secundàries, tals com herba fresca, tomàquet verd, carxofa, figuera i plàtan verd. La sensació en boca és d'ametlla verda. Destaquen la seva amargor i picant que predominen sobre el dolç i astringent.
Preu: 9.25€

AceiteKoroneiki

Sobre Molí Coloma

A Molí Coloma elaboren oli d'oliva verge extra prèmium partint d'una cuidada selecció de la matèria primera i un gran compromís perquè l'excel·lència del producte arribi a les taules de tot el món. A Molí Coloma la història es viu cada dia.

El cultiu de l'olivera de les terres de Molí Coloma es remunta a l'època dels Fenicis i la seva simbologia ens ha acompanyat al llarg de la història. L'oli d'oliva és cultura. I Molí Coloma són hereus dels seus atributs. A Molí Coloma, uneixen història i passió per la terra. A la seva finca, en un antic molí paperer, recullen la tradició i la transformen en modernitat sense perdre l'essència i els orígens. Són passat i futur. Un futur a crear amb respecte per aquest increïble llegat.
 

Vaig moldre ColomSergioRos
Finca Santa Creu/ Sergio Ros

Les finques de Molí Coloma
Edificada sobre bases preromàniques i documentada des de fa més de sis segles, Molí Coloma ha mantingut l'herència del cultiu d'oliveres i vinyes al caire de la Mediterrània. Els cultius de Molí Coloma se situen en el Penedès i en les terres de Montsant, Priorat i Tarragona. Són petits terrenys treballats per agricultors amb un mètode de treball tradicional i unes directrius d'estàndards de qualitat elevats.

L'empresa sent vocació pel cultiu de la terra i la seva aposta es basa en el respecte pel medi ambient i per un futur sostenible. La passió i la tenacitat de la seva feina es percep en els olis de Molí Coloma que respiren proximitat, caràcter i terroir.

De primera qualitat
A Molí Coloma creuen en el respecte per la terra i el fruit. Per donar continuïtat al procés natural del cultiu. Per això, en el moment de la recollida, cap oliva no toca el terra. Cap oliva triga més de 50 minuts en arribar al molí. Això preserva les propietats del fruit. Així mateix, la molturació en fred assegura al màxim la seva conservació.
Per això, les seves olives Arbequina, Arbosana i Koroneiki expressen la puresa i frescor de la varietat. Mai no presenten sabors rovellats que permeten elaborar olis sense defectes i de molt baixa acidesa.

 

 

Imatge principal: Oliveres Molí Coloma/ Sergio Ros de La Fatxenda