La directora general del Conservatori Superior de Música del Liceu, Maria Serrat, valora la dificultat que ha tingut l’educació musical a causa del confinament de la Covid19, tot i que creu que “els mestres s’han adaptat molt bé i de forma progressiva” a l’educació virtual. Explica que des que es va decidir tancar, el primer dia ja els mestres varen mantenir el contacte amb els alumnes, i que el més complicat ha estat aquells que havien vingut de forma temporal a fer un màster o postgrau.

Respecte als concerts, creu que la música tornarà als auditoris. Encara que és d’hora per valorar amb quines condicions caldrà tornar-hi, com s’haurà de mantenir aquesta distància interpersonal, o quines mesures caldrà aplicar, però Serrat creu que els concerts “són per viure’ls en directe i gaudir de la comunicació que s’estableix entre l’intèrpret i el públic”, i per això augura que, d’una forma o altra, l’streaming no podrà substituir els concerts de música en directe.

Finalment, Serrat valora la importància del sector cultural, tal i com s’ha demostrat aquests dies, i anima a presentar-se als Premis Talent Cambra, agraint que s’hagi inclòs un premi de cançó i un de composició”.