Magda Oranich és un referent de la lluita pels drets civils, humans, familiars, de les dones i dels animals. Ens interessava conèixer la seva opinió respecte el control que les tecnologies poden exercir sobre els homes i les dones i la coerció de llibertats que això pot implicar. L’advocada adverteix de la perillositat de la Covid19, que ella mateixa va patir, i explica algunes seqüeles que poden quedar als afectats.

Oranich reflexiona sobre la contradicció que les tecnologies, l’ús de les dades, el control social i altres elements suposen en el marc de les societats avançades i democràtiques i és en aquest sentit  quan diu que “les tecnologies i el seu ús per part dels estats pot suposar un grau més elevat de control sobre la població” que no el que hi havia fa dècades, durant la dictadura. A més, i com sempre, Oranich fa un al·legat dels drets dels animals com a exemple de societats madures i finalitza desitjant que la ciutadania participi dels Premis Talent Cambra 2020.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Vicenç Altaió
Premis Talent 2020 Vicenç Altaió: Caldrà refundar la societat amb la cultura al centre Albert Torras - Welcome Talent Society
Mariàngela Vilallonga Cultura mecenatge ACN
Premis Talent 2020 Mariàngela Vilallonga: “El Govern té com a lema llibertat, cultura i talent” Albert Torras - Welcome Talent Society