Malgrat la paràlisi generada pel coronavirus, hi ha sectors de la societat, com l’agroalimentari, que segueixen a ple rendiment. “Bàsicament perquè està treballant en una de les coses més sensibles per a la població: tenir aliments cada dia”, ens recorda Joan Girona, investigador de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), en una de les entrevistes que la Welcome Talent Society està realitzant en el marc dels Premis Talent.

Tal i com apunta el nostre entrevistat, el sector agroalimentari català “està molt orientat a la internacionalització dels seus productes”, de manera que encara que és una incògnita l’impacte que pot tenir-hi la Covid-19. No obstant això, Girona té clar que la pandèmia pot sembrar en la consciència de tots nosaltres un aspecte positiu: “A partir d’ara, valorarem més la proximitat del producte”.

Segons Girona, el producte consumit a prop de casa nostra reuneix “valors afegits” que no tenen els productes que venen de fora. Per exemple, menys contaminació ambiental, millor qualitat del producte i, sobretot, major seguretat alimentària: “Els controls són més rigorosos que quan el producte ve de més lluny”.

A banda de prendre consciència de les avantatges del consum de proximitat, Girona considera que aquesta crisi també pot servir per valorar la rellevància del sector agroalimentari. Un sector que representa el 20% del PIB industrial català: “No hi ha cap altre sector a Catalunya que pesi tant. Comença a ser hora que es posi en valor la importància estratègica que té el sector”.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.