El govern de Nova Zelanda ja ha reobert les fronteres internacionals a tots els visitants. Dos anys després del tancament forçat per l'esclat de la covid-19, ja s'hi pot tornar a viatjar. Ara, si ets ciutadà espanyol, per visitar el país només cal obtenir un salconduit anomenat NZeTA que a continuació t'explicarem com obtenir. 

Mai abans havia estat tan fàcil i ràpid sol·licitar el salconduit NZeTA per entrar a Nova Zelanda

Cal tenir en compte, però, que per entrar al país cal presentar un certificat de vacunació o una exempció aprovada. "Es tracta d'una gran notícia per al sector turístic i l'economia, ja que ens acostem a la primavera i l'estiu amb la gent de l'hemisferi nord reservant les vacances d'hivern", va dir el ministre neozelandès de Turisme, Stuart Nash, citat en el comunicat de reobertura de portes del govern neozelandès del passat 1 d'agost.

Auckland Nova Zelanda / Pexels
Fotografia de la ciutat d'Auckland a Nova Zelanda/ Pexels

Però com se sol·licita aquesta documentació? Per sort, ara és un simple procediment on resulta uns minuts sol·licitar la NZeTA per internet, només es triga uns instants. I és que, des de l'1 d'octubre del 2019, ja no és possible viatjar-hi sense aquesta acreditació.

Llum verda al turisme

La mesura d'obertura a l'exterior de l'executiu neozelandès també dona via lliure a l'entrada de creuers. Concretament, l'arribada del primer està prevista per al 12 d'agost al port d'Auckland.

Nova Zelanda ha reobert les fronteres internacionals a tots els visitants, més de dos anys després del tancament imposat per la covid-19

Paral·lelament, també es reprenen totes les activitats d'ensenyament a estudiants estrangers. Per prendre consciència del calibre de la notícia, cal tenir en compte que abans de la pandèmia, el sector de l'educació adreçat a estrangers aportava uns 5.000 milions de dòlars neozelandesos (3.146 milions de dòlars nord-americans o 3.072 milions d'euros) a l'economia del país, una suma que va caure gairebé un 75% l'any passat, segons Radio New Zealand.

PratOvellesNovaZelanda
Fotografia d'un prat a Waikato, Nova Zelanda/ Pexels

Viatjar a Nova Zelanda des d'Espanya

Després de dos anys amb les fronteres tancades, Nova Zelanda vol tornar a rebre turistes. Així doncs, els visitants espanyols ja poden tornar a entrar al país i visitar els seus paratges. D'aquesta manera, tots aquells que siguin ciutadans d'un dels països exempts de visat (com el cas d'Espanya) o els que tinguin visat vàlid, poden entrar al país sense problemes. Només necessitaran el NZeTA. Però si la visita és de més de tres mesos, caldrà demanar un visat de visita.

Llac Wanaka Nova Zelanda / Pexels
Fotografia del llac Wanaka a Nova Zelanda/ Pexels

Nova Zelanda blindada des del març del 2020

El país va blindar les seves fronteres el març del 2020. Fins i tot, va endarrerir el retorn dels mateixos ciutadans neozelandesos, tot imposant una quota d'entrada diària amb l'objectiu d'evitar que el virus es difongués pel país. Però a finals de febrer d'enguany, el govern va dur a terme un pla de reobertura en cinc etapes que ha culminat aquest mes d'agost amb la reobertura total de les fronteres als viatgers. 

Nova Zelanda s'ha blindat durant més de dos anys per fer front a la covid-19

Amb tot, escau remarcar que Nova Zelanda ha vacunat el 96% de la població diana amb dues dosis.