L’empresa d’impressores 3D, Boloberry Technologies SI, ha estat premiada amb el Premi Construir Futur per aplicar aquesta tecnologia per combatre el virus. De manera altruista, l’empresa va diversificar la seva activitat per començar a dissenyar i imprimir mascaretes, ulleres de seguretat, pantalles protectores i respiradors artificials. Tot plegat, amb l’objectiu de protegir la vida i la salut del personal en diferents centres del país com l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital de Barcelona o l’Hospital de Mataró.

“Quan vàrem veure que el virus agafava força i que podíem aportar el nostre granet de sorra, no vàrem dubtar”, explica el CEO de Boloberry, Francisco Romañá, que considera que els mesos de pandèmia “no són moments per guanyar diners, sinó per donar de forma altruista”. En aquest sentit, posa d’exemple l’estoc de 70 impressores que l’empresa tenia muntades per vendre a tercers i que va acabar destinant als hospitals; o la signatura d’un contracte amb una fàbrica estrangera per a la importació de mascaretes: “Quan existia l’especulació per la venda de mascaretes, vam posar el mateix preu pel que les vam comprar per poder ajudar”.

Els esforços bolcats en pal·liar l’impacte de la pandèmia per part d’empreses com Boloberry també han provocat un “canvi de percepció” sobre la tecnologia 3D. “Aquesta crisi ha estat un punt d’inflexió. Molta gent pensava que les impressores 3D només servien per fer figuretes, però han vist que fan moltes més coses”, reivindica Romañá. Traduït en xifres econòmiques, aquest canvi de percepció ha fet que Boloberry facturés més durant la pandèmia que en tot l’any passat: “La tecnologia cada vegada està més estesa en el sector industrial i en la petita i mitjana empresa”.

La vinculació de Boloberry amb els Premis Talent Cambra va més enllà de l’entrega d’aquest premi. L’empresa d’impressió 3D dona suport com a patrocinador i dissenya els trofeus des del naixement dels premis. “Les empreses estem encantadíssimes de fer-nos eco d’iniciatives amb talent i poder-les adreçar a nivell industrial”, ressalta Romañá, que considera que la seva tecnologia formarà part dels processos de producció de les grans empreses: “Quan es diu que el 3D és una revolució, és perquè s’adapta a tots els sectors. Això és imparable”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Castell de Peralada   Nit
Premis Talent 2020 La Fundació Castell de Peralada, Premi Talent d’Honor de Mecenatge Jesús Conte - Welcome Talent Society
Col·legi de Metges de Catalunya ACN
Premis Talent 2020 Els Col•legis professionals de Metges, Premi Talent d’Honor a la Solidaritat Jesús Conte - Welcome Talent Society