Un any complicat com el 2020 no ha desmotivat ni ha disminuït l'impuls de Roche Bobois per crear noves col·leccions. La investigació permanent de nous dissenys ha portat a la marca francesa, líder en disseny i distribució de mobles, a comptar amb Eugeni Quitllet per dissenyar una de les noves col·leccions clau per a aquest 2021-2022.

Quitllet, dissenyador català nascut el 1972, firma una col·lecció de taules, cadires i butaques amb una estètica biomòrfica que fuig de les línies rectes. Inspirada en el món viu, es basa en el principi de dissociació d'elements, o com diu ell mateix, de les molècules, per mostrar un cos compost d'òrgans.

Eugeni Quitllet @Nacho Alegre

Cadires animades estenent els seus tentacles

Carnoses i mal·leables, cada pota de la taula sembla un ser animat estenent els seus tentacles cap al centre d'aquesta, dissenyada també com un element obert per mostrar el seu interior, el seu cor. Eugeni ha volgut explicar dues versions d'una mateixa història, i per a això ha utilitzat dos materials, el primer és brillant i lacat, és una expressió de la mal·leabilitat de les formes en moviment: en blanc cremós, bordeus Jaipur o xocolata, la part superior de la taula està feta de Fenix®, la qual cosa garanteix un ús multifuncional. El segon és fusta de freixe, massissa per a les potes, i amb una xapa flamejada per a la part superior.

Les cadires també són una picada d'ullet de la divisió cel·lular, amb un seient i un respatller que semblen dividir-se i separar-se. L'elegant pota d'estil escandinau està separada del seient fent-se eco del disseny de la taula. La butaca relaxant té el mateix estil, però amb un disseny diferent: el seient es fusiona amb el cos, però el recolzacaps juga amb el peculiar concepte bessó.

50è aniversari del seu sofà icona

Roche Bobois celebra el 50è aniversari del seu sofà més famós: el Mah Jong. Aquest sofà modular és el resultat d'una trobada entre dos homes de talent: Philippe Roche, cofundador de la marca Roche Bobois i Hans Hopfer, un dissenyador que va saber captar de forma genial i creativa l'evolució del nostre estil de vida. Cinc dècades més tard, no ha deixat d'estar a l'avantguarda del disseny vestint-se de grans noms com Kenzo Takada, Jean Paul Gaultier o Missoni Home, entre d'altres.

2019 09 05 15 22 17 Mah jong missoni amb 2019 2

Hans Hopfer va imaginar un sofà modular que permetés una llibertat superlativa tant en forma com en funció, arribant a tenir infinites composicions des de les més simples fins a les més complexes. Una senzillesa que ho fa únic. En jugar amb els elements, el mateix usuari es converteix en el creador del seu sofà: el Mah Jong es converteix en butaca, sofà, chaise longue o llit, un espai habitable. Permet totes les posicions, tots els usos, reflectint entusiasme i vitalitat de l'època en què va néixer.

Per celebrar el seu 50 aniversari, Mah Jong s'eleva i es col·loca sobre plataformes elegants sota els coixins que formen la il·lusió de fer que aquests estan en suspensió. Les possibilitats són, com sempre, infinites, i permeten a més d'unir dos, tres o més coixins, ancorar unes superfícies a tall de taula per donar suport a llibres, safates, llums o altres objectes decoratius. Els acabats d'aquestes plataformes responen a l'harmonia dels teixits del Mah Jong: fusta massissa cendrosa, xapa en tons càlids o clars, i laca brillant. Un nou disseny que respecta la identitat de Mah Jong i ho fa més actual que mai. Per a aquest aniversari, Kenzo Takada vesteix de nou el Mah Jong i per a això ha creat un món de colors i estampats amb diferents paletes, com el Mah Jong Umi, el Mah Jong Natsu o el Mah Jong Irune.