La denominació d’origen (DO) Cava ocupa més de 30.000 hectàrees de vinyes a Catalunya i és el pal de paller del mapa vitivinícola del país. És líder en exportació al mercat internacional i es consolida com la primera denominació d’origen espanyola al món. En menys d’una dècada les exportacions han augmentat un 25%.

En termes absoluts, el sector del cava ha crescut en més de 20 milions d’ampolles durant els últims deu anys, això suposa un creixement del 9% en la producció. Malgrat l’embat de la crisi econòmica dels darrers anys, el fort creixement del cava demostra que es tracta d’un sector molt potent.

La DO Cava fomenta la sostenibilitat del sector. És per això que aposta per potenciar la importància de les vinyes i fer pedagogia del cava, tant entre els prescriptors interns com a nivell internacional, apropant també el cava als més joves.

DO CAVA 4

El sector del cava ha après a créixer ampliant horitzons. El cava ecològic ja comercialitza més de 4 milions d’ampolles cada any, i els productes Premium assoleixen unes vendes de gairebé 30 milions d’ampolles. Una xifra que representa el 12% del mercat total. El cava Premium, a més, forma part de la categoria de Caves de Paratge Qualificat.

Caves de Paratge Qualificat

Aquesta categoria de la DO Cava busca fer visible la gamma de més qualitat del sector del cava, que es caracteritza per la seva singularitat i per la seva excel·lència. Per aconseguir que un cava sigui catalogat com un producte de Paratge Qualificat cal que els seus ceps tinguin, almenys, deu anys. També cal que el rendiment de cada hectàrea no superi els 8.000 quilos, que la verema es faci de manera manual i que de cada 100 quilos de raïm se n’extregui una quantitat màxima de 60 litres de cava. Abans de rebre l’etiqueta de Cava de Paratge Qualificat, els tècnics del Consell Regulador de la DO Cava sotmeten el producte a l’examen d’un comitè d’experts.

DO CAVA 3

Els Caves de Paratge Qualificat són la prova que el cava pot competir al més alt nivell amb la resta de vins escumosos, ja que ofereixen un producte de llarga criança i d’una gran qualitat.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya

Generalitat2

11080712 421280737997217 4865526501997133251 o
BRANDED CONTENT DO Penedès, terra de blancs Miquel Vera
do alella vins 2 facebook@enoturismeDOalella
BRANDED CONTENT DO Alella, resistència i tradició Miquel Vera