Quantes vegades t'has sentit culpable després de parlar de sexe davant d'algú? Si tens més de 40 anys sabràs al que em refereixo i una cosa has de tenir clara: no ets una excepció. Aquestes situacions es donen per culpa de l'estigma social i d'aquesta idea absurda que suggereix que a partir de la quarantena tant dones com homes – sobretot elles, per tot això de la pressió estètica del patriarcat - han de viure la seva sexualitat de forma amagada, gairebé amb vergonya i sense crear massa enrenou, no sigui que cridin molt l'atenció. Per tot això, parlem amb Platanomelón, la marca de joguines eròtiques número 1 a Espanya i que, actualment, compta amb la comunitat online més gran sobre sexualitat.

Existeixen diversos errors que cometem quan pensem en el sexe durant la maduresa. U: pensar que als 40 no es pot practicar sexe és afirmar que a aquesta edat una ja és massa gran; dos, aquest pensament redueix el sexe a un acte gairebé reproductiu i sense cap finalitat agradable; i tres, és una actitud bastant infantiloide, tenint en compte que només els que no han arribat a aquest punt de maduresa poden dubtar que hi ha un moment que el sexe deixa d'agradar. Si us plau, cal trencar els mites negatius al voltant d'una idea que fragmenta autoestimes i limita el més pur d'aquest món: el plaer d'un bon orgasme.

joguina Platanomelón

Dones i menopausa: és beneficiós utilitzar joguines sexuals?

Esclar que sí! Les joguines eròtiques estan dissenyades per proporcionar plaer sexual i aquesta meravella de la vida no té data de caducitat. No només això, sinó que es recomana incloure la masturbació en les rutines d'autocura per ser una activitat extremadament beneficiosa per a la salut física i emocional. Les joguines poden estimular teixits i músculs pèlvics a través de la vibració i la succió garantint, a més, un augment de l'aportació de sang i de la flexibilitat; dit en altres paraules, millor lubricació, orgasmes més intensos i millor control urinari.

La lubricació intensifica els orgasmes i el plaer sexual

Però quines joguines utilitzar per treure-li la pols a la vergonya? Maria Hernando Caba i Mónica Branni, psicòlogues i sexòlogues de Platanomelón, recomanen encaridament la bala vibradora Neo Plus perquè és ideal per estimular les zones erògenes externes i, encara que sigui petita, t'assegurem que no decep! Igual que Mambo, el succionador de clítoris per excel·lència, o Lucas, que estimula el clítoris i el punt G amb efecte calor. Tant és així que Platanomelón ha activat un codi de descompte perquè puguis descobrir-ho per tu mateixa: si afegeixes ELNACIONALXPM tindràs un 10% de descompte a tota la web. I encara t'estàs preguntant si és bo utilitzar aparells sexuals?

Pots masturbar-te i fer squirt si tens la menopausa?

No és que puguis, és que és súper aconsellable masturbar-se si tens la menopausa (i si, no també, perquè la masturbació és democràtica!). Es tracta d'una pràctica sexual divertida i agradable que ens ajuda a conèixer-nos i connectar amb nosaltres mateixes i amb el nostre potencial eròtic, com aconsella Platanomelón des del seu Eroteca, un espai ideal perquè fantasiegis més i millor. El plaer crida al plaer i la masturbació, freqüentment, crida al squirt. Si encara no has escoltat aquesta paraula, apunta: es tracta d'un reflex que es produeix al cos i que consisteix en l'expulsió d'un líquid transparent per la uretra després d'una intensa relaxació i estimulació sexual. És cert que encara hi ha bastant desconeixement sobre el tema, però Platanomelón sap que sol succeir després de l'estimulació del clítoris i de la zona G. I si necessites una ajuda extra, per què no, un succionador Mambo pot ser un gran aliat per experimentar-lo.

Quins exercicis enforteixen el sòl pèlvic?

El sol pèlvic és el conjunt de músculs i lligaments antigravitatoris que són a la base de la pelvis. La pèrdua d'estrògens associada a la menopausa i la disminució de la massa muscular pot propiciar dificultats en la resposta sexual, així com prolapses i incontinència urinària. Però mai no és tard si l'entrenament és bo! El més adequat és consultar a un professional de la fisioteràpia pèlvica, qui pot recomanar quins exercicis són els més adequats per millorar el to pèlvic, com per exemple l'estimulació amb vibradors o els entrenaments amb boles xineses. I és que exercitar aquesta zona és crucial perquè puguem continuar gaudint del sexe fins que ens plagui.

Platanomelón

Practicar BDSM a partir dels 50, què?

Diu la dita que el plaer no ocupa lloc (ni edat!) i experimentar és saludable en qualsevol moment de la nostra vida. Corren molts estigmes referents al BDSM, com es coneix aquest conjunt de pràctiques sexuals, que engloba els conceptes de Bondage, Disciplina, Dominació, Submissió, Sadisme i Masoquisme, encara que en els últims anys el seu coneixement ha facilitat que els tabús al voltant vagin disminuint. Encara que, per desgràcia, no per les persones de més de 40 anys, que la societat sovint continua veient de forma tradicional. Però més enllà dels genitals i de l'orgasme, el BDSM explora la sensorialitat i la comunicació, sent clau el consentiment (res que no comparteixi amb qualsevol altra pràctica sexual). Una bona idea per a principiants curiosos i inexperts és fer una ullada a una col·lecció BDSM i passejar pels mil complements que poden donar curs a les fantasies sexuals més sonades.

Quines són les millors joguines sexuals per reinventar el sexe en parella?

Sens dubte, un dels mals de cap més estesos en relació al sexe és trobar la manera de no avorrir-nos al llit. Reinventar el nostre plaer i sortir de la rutina és senyal de bona salut sexual, pel que descobrir noves experiències sexuals pot fer-nos arribar a un nou clímax. Platanomelón té un catàleg ampli de jocs creatius perquè renovar-se sigui gairebé una obligació: sens dubte, les cartes eròtiques com Atréteve a despertar als teus veïns o Chequéame, especialment dissenyats per l'equip de sexologia, fomenten la interacció eròtica com si no existís un demà.

Platanomelón

Per què parlar de sexe amb persones de més de 60 anys és tabú?

Si parlar de sexe a partir dels 40 està una mica estigmatitzat en la nostra cultura, de la sexualitat en la tercera edat ja ni parlem. La falta d'una bona educació sexual integral i de qualitat és la principal culpable de la incomoditat en tractar aquest tipus de temes. Quins són els mites més interioritzats per a aquest col·lectiu? Que el desig sexual s'acaba a certa edat o que als nostres àvies i avis no els interessa tenir relacions. Res més lluny de la realitat: el desig sexual pot acompanyar-nos tota la vida si ens en cuidem d'ell diàriament. Inculcar aquesta idea a les noves generacions és crucial per acabar amb una idea que va en contra de la nostra llibertat individual i sexual. De fet, amb el 10% que et proporciona el codi ELNACIONALXPM ho tens més fàcil que mai per donar-li regna a la teva independència sexual i provar coses noves. No siguem tancats de ments. A qui no li agrada un dolç?