Quin millor moment que l'estiu per fer una barbacoa amb els amics o la família? Ara que ve el bon temps ve molt de gust estar a l'aire lliure i gaudir de l'inconfusible sabor de la carn a la brasa. Una bona graella de carn, una beguda refrescant i bona companyia són tots els ingredients que necessites per passar un dia d'estiu inoblidable. I, en acabar, havent fet la digestió, un bany a la piscina o la platja. Es pot demanar més?

Ara bé, per fer una barbacoa és fonamental triar una carn com déu mana, no es pot triar qualsevol cosa. Per melosa i per tenir una personalitat pròpia, la carn de xai és una gran elecció.

L'estiu és una de les millors èpoques de l'any per fer una barbacoa

Doncs bé, del 14 de juny al 20 de juny, Bonpreu i Esclat té una oferta de xai del país a 13,99 €/kg (aprox 10-12 peces) en safata perquè en gaudeixis com mai. 

corderoBonPreuEsclat
Xai de Bonpreu i Esclat/ Bonpreu i Esclat

La carn de xai, ideal per compartir

La carn de xai és ideal per degustar de manera informal amb amics. Les peces de xai són tendres i no massa grans. I cuinades a la brasa, amb el gust del carbó, queden gustosíssimes.

Amb el xai les possibilitats són múltiples, broquetes, costelles, mitjanes... Sens dubte, la millor forma de cuinar la carn de xai és a la brasa, ja que d'aquesta manera es respecta molt més el producte i el seu sabor és molt més autèntic. 

BarbacoaAmigosPexels
Barbacoa amb amics/ Pexels

La carn de xai ens dona múltiples opcions a la cuina. A l’hivern, per exemple, s'acostumen a fer espatlles de xai al forn. Però a l'estiu, escollir un xai més petit i tendre per fer a la brasa o a la planxa és un gran encert. 

Una carn saludable

Més enllà de l'abast culinari del xai, cal esmentar les seves propietats beneficioses per la salut. Concretament, la carn de xai és saludable i baixa en greixos. També és rica en zinc, fet que contribueix a la protecció de les cèl·lules davant de danys oxidatius.  A més, conté vitamina B12, que facilita la formació de glòbuls vermells. Per acabar-ho de reblar, la vitamina B6 regula el correcte funcionament del sistema immunitari.

La carn de xai és saludable i baixa en greixos

Es tracta d’una carn vermella que ens aporta proteïnes d’alt valor biològic, amb tots els aminoàcids essencials. A més, ens proporciona una quantitat important de ferro fàcil d’assimilar, fet que la converteix en un aliment interessant per a les persones que pateixen anèmia. I conté vitamina B12, un nutrient difícil de trobar entre els aliments vegetals, molt rellevant per al bon funcionament del cervell i del sistema nerviós.

Aquest estiu, no ho dubtis, gaudeix del bon temps i de la bona companyia amb una barbacoa de carn de xai per llepar-se els dits!