Beth Galí, arquitecte, urbanista i dissenyadora, expresidenta del FAD,  forma part del col·lectiu professional que han conformat el “model Barcelona” impulsat pels ajuntaments socialistes i que va tenir el zenit en els Jocs Olímpics del 92. Viu el confinament a cavall entre l’estudi d’arquitectes, reobert aquests dies, i casa seva. “És una meravella treballar a casa. Encara que al final fas més hores, pots fer altres coses, com tocar el cello”. En les hores de passeig reglamentat ha vist “una Barcelona que és una meravella, ens ha fet més feliços... no dic que la ciutat hagi d’estar buida. Tots diem ´com ho trobarem a faltar!´ Hem d’anar cap aquí”.

És moment de repensar Barcelona? “Aquesta pandèmia ha arribat en un moment molt oportú perquè ha sigut, jo en dic un accelerador de partícules, que de fet ja estaven latents com la pacificació de la ciutat, i que ara s’han posat d’evidència”. A Alemanya està treballant en un projecte amb les grans empreses automobilístiques perquè facin cotxes més nets i menys sorollosos. “Ja s’ha acabat això de que l’urbanista pensi la ciutat només des del seu àmbit”. Per això, “ara que no tenim cotxes, l’Ajuntament de Barcelona hauria de caminar cap a la pacificació de treure carrils i motos de les voreres, aquesta es la relació causa-efecte. Fem-ho ara, en calent, abans no s’acabi el confinament”.

Autora del parc i biblioteca Joan Miró, la zona de banys del Fòrum o el Fossar de la Pedrera a Montjuïc, aquesta urbanista companya d’Oriol Bohigas considera que “ara venim d’uns anys en què no s’ha fet res” I en lloc de plans urbanístics que són processos feixucs, prefereix obres petites que pugui ser projectades, fetes i construïdes en poc temps. “En un any podríem tenir espais estratègics escampats pels barris de Barcelona en condicions de ser viscuts. Comença a haver iniciatives en aquesta línia, molt a la vora del ciutadà, que creen teixit urbà”.

Beth Galí és molt partidària del tramvia de la Diagonal, “quasi és un vici”. Al seu entendre, hauria d’haver tres grans línies, “que són les tres grans vies de Cerdà sud, nord, oest: Diagonal, Gran Via i Meridiana, que funcionarien com el tren de l’extraradi de Paris”. Però, alerta: “Aquest tema no hauria d’estar contaminat per la política”.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.