En un edifici del s. XIV trobem l’alberg Manresa Xanascat, un espai que al llarg de la seva història ha tingut diverses utilitats. De fet, es va construir pensant que fos un convent de frares carmelites però amb el temps, ha estat una caserna militar i, fins i tot, un magatzem municipal. Des de l’any 1990, l’espai ha passat a ser un dels albergs que formen part de la xarxa d’Albergs de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Manresa és una ciutat que batega i ofereix al llarg de l’any nombroses fires i festes, esdeveniments culturals, gastronòmics i esportius

Alberg manresa

L’allotjament, situat al centre històric de la ciutat, és ideal per si vols passejar pels carrers més emblemàtics de Manresa i descobrir el patrimoni cultural i natural d’aquesta localitat mil·lenària, coneguda com el “Cor de Catalunya”.

Què es pot fer a la capital del Bages?

Manresa,  capital  de  la  comarca  del  Bages,  t’ofereix  els  serveis  culturals,  comercials  i  d’oci  d’una  gran  ciutat,  però,  a  més,  té  un  valor  afegit:  la  natura  està  a  tocar!    Passeja  pel  centre  urbà  per  descobrir  els  racons  plens  d’història,  gaudeix  del  verd  dels  boscos  i  muntanyes  que  trobaràs  al  costat  de  la ciutat,  podràs sortir  a  explorar  la  Catalunya  Central  i  descobrir  tota  la  seva  bellesa  i  els  seus encants.

Descobreix les excursions  que  s’inicien  des  de  Manresa  i  que  et  porten  a  paratges  increïbles!

Vista Alberg Manresa

La capital del Bages es troba ubicada en  un  punt  clau:  podeu  acostar-vos  fàcilment  a  qualsevol  punt  del  territori,  perquè  des d’allà, us trobareu  al  mig  de  Catalunya!  Per  això,  Manresa acostuma a ser   un  indret  de  parada  i  de  descans  pels  viatgers  que  es troben en  ruta.   

Al  costat  de  la capital,  hi  ha  pobles  amb  molt  d’encant,  com  ara Mura,  Talamanca  o  Rocafort.  També  hi  trobaràs  el  Parc  Natural  de  Sant  Llorenç  del  Munt  i  l’Obac,  el  Monestir  de  Sant  Benet  de  Bages,  les  Mines  de  Sal,  el  Castell  de  Cardona,  diversos  cellers  amb  D.O.  del  Pla  de  Bages  i  la  muntanya  de  Montserrat  entre  molts  altres  punts  d’interès  nacional i internacional!     

Pel que fa a l’agenda d’activitats, durant el mes de febrer se celebra la fira de l’Aixada, la festa de la Misteriosa Llum, el tercer cap de setmana de maig l’Expo-Bages, a l’agost la Festa Major i a l’octubre, la fira Mediterrània, una festa de cultura popular i músiques d’arreu del món.

Les  activitats

  • La  transèquia 
  • Camí  Ignasià 
  • Camí  de  Sant  Jaume
  • Geoparc  de  la  Catalunya  Central
  • Visites  a  cellers  del  Pla  de  Bages

Com és l’alberg de Manresa Xanascat?

L’allotjament que et podrà acollir a la capital del Bages consta d’un total de 101 places, 4 de les quals són adaptades. Les habitacions són de 2, 3, 6, 8 i 16 llits.

alberg manresa

L’alberg consta d’habitacions amb bany, d’una sala de jocs infantils, d’una sala d’estar amb televisió, una sala de reunions, servei d’alimentació, WC adaptats, Wi-Fi, calefacció, auditori, banys comunitaris, entre d’altres. L’allotjament ofereix la possibilitat d’escollir entre diferents dietes: mediterrània, vegetariana o vegana.

A més, l’alberg es troba situat a prop de l’estació de tren, fet que el fa accessible per a tots aquells que fan ruta amb ferrocarril!

Els horaris de l’alberg

Per rebre’t i dir-te “fins aviat”, l’horari de recepció de l’allotjament és des de les 8 h del matí fins a les 22.30 h de la nit. L’horari d’entrada i de sortida (check-in i check-out) és el mateix, de 8 a 22.30 h. A partir de les 23 h, l’alberg tanca les seves portes.

alberg manresa

Pel que fa als àpats, l’hora d’esmorzar és de 7.15 a 9.30 h i els caps de setmana i els festius de 8 a 9.30 h. L’hora de dinar és de 13.30 a 14.30 h i la de sopar de 20.30 a 21.30 h. A les 23 h, cal fer silenci i respectar el descans de la resta d’allotjats.

Contacta amb l’alberg!

 

Amb la col·laboració de:

logo generalitat de catalunya