El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert ha obert una convocatòria de subvencions dotada amb un total de 2 milions d’euros destinada a fomentar la internacionalització de les entitats catalanes. Es tracta d’una xifra que multiplica més de tres cops la dotació econòmica que aquestes subvencions van rebre l’any passat, quan s’hi van dedicar 600.000 euros. Les sol·licituds es poden tramitar fins al proper dimecres 13 d'abril de 2022 inclòs. Les bases, que són les mateixes que les del 2021, es poden consultar aquí.

L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport a la tasca de promoció i projecció exterior que fan les entitats catalanes en el marc de les seves activitats. També fomenta la col·laboració entre la Generalitat i els actors de la societat civil rellevants en matèria de cooperació al desenvolupament, promoció de la pau i drets humans en l’esfera internacional, i impulsa la formació i la conscienciació en aquests àmbits.

Les entitats interessades a presentar la seva sol·licitud poden fer-ho fins al proper 13 d’abril inclòs

En aquesta convocatòria, el Departament ha obert dues línies d’ajuts. La primera està destinada a finançar les despeses derivades de les relacions de les entitats catalanes amb organismes i xarxes europees i internacionals, de les seves actuacions com a entitats membres d'aquestes, o per al desenvolupament d'activitats de promoció de l'entitat o de la xarxa amb la qual es relacionin fora de Catalunya.

D’altra banda, la segona línia s’adreça a finançar les despeses relacionades amb l'organització a Catalunya d'esdeveniments internacionals i d'actes d'entitats catalanes o dels organismes i xarxes europees i internacionals amb què es relacionen.

Les entitats que hi estiguin interessades poden recuperar el vídeo de la sessió informativa que es va celebrar per informar sobre els detalls de la convocatòria.