El pastís de formatge són les millors postres que, per a molts, poden existir. I no només com postri, pot servir com a dinar, berenar... i en el cas d'aquesta que et portem en aquest article, també com pre i postentrenament. I és que existeixen moltes maneres de fer el pastís de formatge, però ens hem interessat per una de saludable, i rica en proteïna.

Es tracta d'un pastís de formatge fitnes proteic per cuinar al forn (totalment casolana), amb formatge fresc batut, formatge tipus philadelphia, sense nata i sense sucre. La delícia de tota persona que es preocupi una mica per la qualitat dels ingredients dels aliments que menja i que vulgui cuidar-se.

Un pastís ideal pre i postentrenament

pastís de formatge

Hi ha molts tipus de pastís de formatge

Aquest pastís de formatge és ric en proteïna, el que et permetrà augmentar la teva aportació proteica diària independentment de si el teu objectiu és guanyar massa muscular o perdre pes. Depenent del teu objectiu, només hauràs de controlar la mida de la ració.

Si ja t'estàs preguntant com i amb què es fa, et deixem algunes instruccions bàsiques i t'animem a provar. Primer de tot, anem amb els ingredients:

  • 500 g de formatge d'untar light (tipus philadelphia)
  • 300 ml de formatge fresc batut
  • 6 ous
  • 1 scoop de proteïna de vainilla pots substituir per un scoop de farina de civada
  • Aroma de vainilla
  • 2 cda d'edulcorant líquid
  • 30 g de formatge curat

Una vegada tenim els ingredients llestos, veurem l'elaboració del nostre pastís de formatge pas a pas:

  • Preescalfa el forn a 180 graus.
  • Bat tots els ingredients en conjunt amb l'ajuda de la thermomix o una batedora de mà.
  • Corregeix dolçor, encara ets a temps d'afegir edulcorant.
  • Posa paper de forn en el fons i els laterals del motllo. Si mulles una mica el paper, et serà més fàcil donar-li forma.
  • Posa el pastís al forn i cuina a 180 graus durant 45 minuts (si t'agrada que l'interior sigui cremós) o durant 55 minuts si t'agrada el pastís quallat.
  • Quan l'assequis del forn deixa-la reposar 4-5h a temperatura ambient.
  • Llesta per degustar!

El consum recomanable de proteïnes als menjars ha de ser entre el 30-40%, però cal tractar que la majoria siguin proteïnes sense greix saturada.

Si el que volem és perdre pes i greix corporal hem d'elevar el consum a un 50% de la nostra alimentació i reduir l'aportació de greixos a un 20%. Així que aquest pastís de formatge és una idea més per a la nostra dieta sana i equilibrada, amb la qual cosa t'animem a donar-li una oportunitat.