Les persones que pateixen incontinència urinària no solen voler parlar de la seva afecció. Però el cert és que unes 3,5 milions de persones la pateixen a Espanya. D'entre elles, un 80% aproximadament són dones.

Existeixen medicaments i cirurgies que poden ajudar a combatre la incontinència, segons la causa del problema, però existeixen altres opcions. Els exercicis, els canvis en l'estil de vida i fins i tot alguns suplements poden ajudar. Veurem els principals remeis naturals.

  • Els exercicis de Kegel

Impliquen flexionar els mateixos músculs que s'utilitzen per aturar el flux urinari i són molt útils per a les primeres etapes de la incontinència i després d'una reparació quirúrgica per mantenir el to del terra pelvià amb el temps.

És possible veure una millora entre sis i 12 setmanes després de començar a practicar-los constantment.

  • Posar-se en forma

Perdre pes és un pas important per reduir la gravetat de la incontinència. L'excés de greix abdominal exerceix pressió sobre la bufeta i els músculs pelvians. Perdre alguns quilos si tens sobrepès pot ajudar-te a recuperar el control de la bufeta.

Mujer haciendo pesas
Dona fent pesos / Unsplash
  • Entrena la teva bufeta

Encara que pot semblar simple, entrenar la bufeta requereix paciència. La clau és aprendre a posposar la necessitat de córrer al bany més proper. Al principi, prova de retardar la micció per 10 minuts i augmenta'l fins a 20 minuts. De tant en tant, augmenta el temps perquè puguis anar còmodament el bany cada quatre hores.

  • Magnesi

El magnesi és un mineral rellevant per al correcte funcionament dels músculs i els nervis que també pot alleujar els problemes d'incontinència. El magnesi pot alleujar la incontinència perquè redueix els espasmes dels músculs de la bufeta i permet que la bufeta es buidi per complet.

Pots incloure en la teva dieta aliments rics en magnesi, com a blat de moro, patates i plàtans, però el millor és consultar amb el metge abans de començar a prendre suplements de magnesi.

  • Vitamina D

La principal font de vitamina D és la llum solar, però també pot provenir de la dieta. La vitamina D és un nutrient essencial que ajuda a desenvolupar ossos forts i un sistema immunitari saludable.

  • Deixa de fumar

En cas que necessitis una altra raó per deixar de fumar, afegeix-lo com un altre antídot per a la incontinència a la llista. La nicotina pot irritar la bufeta.

Els fumadors tendeixen a tossir més que els no fumadors i la tos crònica a llarg termini es considera un factor de risc per desenvolupar incontinència urinària d'esforç o prolapse d'òrgans pelvians.

  • Acupuntura

Si tens incontinència, podries considerar l'acupuntura. El desequilibri prové no només de la bufeta i els ronyons, sinó també d'altres parts del cos, com els pulmons i el cor. La majoria de les vegades és una combinació de dos o més desequilibris de l'organisme el que causa la bufeta hiperactiva.

  • Elimina la cafeïna

La cafeïna, com a diürètic que és, pot contribuir a la irritació de la bufeta i estimular les contraccions musculars, el que pot causar incontinència. Se sap que la cafeïna excita el cervell, i ja que el control de la bufeta es troba al lòbul frontal del nostre cervell, també té un efecte excitador a la bufeta, juntament amb un lleuger efecte diürètic.