Els aliments congelats no sempre tenen bona reputació, però la veritat és que alguns dels aliments més saludables del mercat es troben a la secció de congelats. Veurem cinc raons importants per proveir-se en qualsevol moment de l'any de verdures i fruites congelades.

Sempre madures

En el moment en què es recull una fruita o verdura, comença a perdre nutrients, per això, el moment exacte en què es recull i quant temps després de la collita es menja, afecta el seu valor nutricional. La majoria de les fruites i verdures congelades es congelen poc després de ser aconseguides, de manera que se'ls permet madurar per complet, la qual cosa significa que estan atapeïdes de vitamines, minerals i antioxidants, i la congelació reté molts dels seus nutrients.

Tan nutritives (o fins i tot més) que les fresques

La majoria de les fruites i verdures congelades contenen nivells més alts d'antioxidants, inclosos polifenols, antocianines, luteïna i betacarotè. Un exemple de verdura congelada nutritiva és el del bròquil, ja que el contingut de vitamina C d'aquest quan està fresc cau més del 50% en una setmana, però es redueix en només un 10% durant tot un any quan està congelat.

Verdures cogeladas : Pixabay
Verdures cogeladas / Pixabay

Sense additius

A causa que la congelació conserva els aliments, no es necessiten additius no desitjats en bosses d'espinacs o maduixes congelades. A més, els productes naturals (per exemple, sense sal ni sucre afegits) són la norma, per la qual cosa és fàcil trobar fruites i verdures amb llistes d'ingredients que contenen únicament la mateixa fruita o verdura. Per estar-ne segur, verifica sempre els ingredients, però si et fixes trobaràs bastantes varietats sense res afegit a la secció de congelats.

Són aliments ràpids

Una de les raons satisfactòries de tenir opcions congelades a mà és que no requereixen rentar-se ni pelar-se. I per a molts, aquest benefici és suficient per comprar-les. A causa que els productes congelats no requereixen preparació, aconseguir-ne pot estalviar-te molt de temps, i això et permet preparar plats saludables a casa, en lloc d'optar per altres opcions.

Són versàtils

Pots tenir el congelador proveït amb una varietat important de fruites i verdures congelades, i utilitzar-les de diverses maneres. A més d'afegir fruita congelada als batuts, la pots descongelar o escalfar-la com a adorn per a uns cereals.

Les verdures congelades són un ingredient molt útil als plats saltejats o per fer una guarnició ràpida i fàcil. Es converteixen en part dels teus plats molt ràpid i de manera molt senzilla.