Les mores són una fruita excel·lent pels seus bioflavonoides, i la vitamina C i el betacarotè que contenen les converteix en unes antioxidants magnífiques. Provenen d'Àsia i Europa i creixen en els marges dels camins i en terrenys humits. La seva època de maduració és el final de l'estiu i principi de la tardor.

Malgrat que es poden trobar congelades, les que tenen més nutrients i són més saboroses són les acabades d'aconseguir l'agost i el setembre. És molt important consumir productes d'estació, i potser aquesta és una oportunitat excel·lent per comprar amb el calendari a la mà.

Les que tenen més nutrients i són més bones són les acabades de collir, a l'agost i al setembre

Les 6 propietats nutricionals principals de les mores

  1. Tenen poques calories i més vitamina C que els cítrics. La vitamina C té un efecte antioxidant i intervé en la formació del col·lagen, els ossos, les dents i els glòbuls vermells, i afavoreix l'absorció del ferro.
  2. Com la majoria de les fruites, les mores són una bona font de fibra i milloren el trànsit intestinal.
  3. També contenen bastant ferro i potassi, necessari per a la transmissió i generació dels impulsos nerviosos i per a l'activitat muscular normal.
  4. També intervé en l'equilibri d'aigua dins i fora de la cèl·lula.
  5. Però la més important de les mores és la seva abundància de pigments naturals, especialment antocianines i carotenoides, que són uns antioxidants excel·lents.
  6. Les vitamines del grup B, en especial la tiamina, la niacina i la riboflavina, ajuden a tenir el sistema nerviós en perfecte estat de revista.
Mores
Mores

4 efectes importants de les mores sobre l'organisme

  1. Les mores tenen una qualitat energètica neutra i són dolces i amargues.
  2. Són bones per al fetge i els ronyons i, per aquesta raó, s'utilitzen per controlar les funcions urinàries i la necessitat d'orinar amb massa freqüència. La substància responsable d'aquest efecte és l'arbutina, un glucòsid amb propietats diürètiques i antibacterianes.
  3. Les mores també netegen la sang de toxines i l'enriqueixen, i són un bon aliat en casos d'anèmia per la seva combinació de ferro i vitamina C.
  4. El suc de mora també pot combatre la diarrea.

Com escollir les millors mores

A la botiga elegiu les que tinguin un color més brillant i intens i les que siguin de carn dura i seques, perquè les toves i humides es fan malbé de seguida. Deixeu-vos guiar també per l'olfacte: han de tenir una olor intensa i perfumada. S'espatllen amb molta facilitat i per això heu de guardar-les de seguida a la nevera, on es conservaran en perfectes condicions entre tres i cinc dies, aproximadament.