Vols aprendre a fer oli de menta? Doncs et recomanem que continuïs llegint perquè cada vegada és més important cuidar-se de forma natural. L'oli de menta té molts usos però sobretot s'utilitza com a estimulant per al sistema digestiu i és un formidable remei per tractar casos d'intestí irritable. Un altre dels seus beneficis és que funciona com un excel·lent analgèsic per a dolors intensos de cap entre d'altres. T'expliquem com fer oli de menta.

L'oli de menta té diferents beneficis

Passos a seguir:

1 - Per fer oli essencial de menta necessitaràs una sèrie d'ingredients com a menta fresca —comprada directament o bé que sigui la teva pròpia planta—, un pot de vidre hermètic, una maça de fusta, una bossa de plàstic i un oli que pot ser de raïm, oliva o d'ametlla, segons prefereixis. El primer que has de fer és agafar la menta fresca del teu jardí o comprar-la si no tens a casa.

Oli Menta
Oli Menta

2 - El més recomanable és que la collita de menta sigui a primera hora del matí que és quan els olis essencials assoleixen el seu pic més alt d'aroma i potencial. Sempre abans que el sol incideixi directament sobre les fulles de la planta. Escull els fulls amb menys imperfeccions o cap, i que no presentin cap insecte o mossegada. Una vegada hagis triat els fulls més perfectes, has de rentar totes amb aigua freda; després elimina les restes d'aigua sacsejant bé.

3 - Una vegada estiguin els fulls ben secs cal col·locar totes en una bossa de cuina de plàstic hermètica. A continuació, has de tancar bé la bossa i amb una maça colpejar la menta perquè tots els seus olis essencials surtin. Una vegada acabat has de dipositar la barreja en un pot de vidre i afegir l'oli que hagis triat. Tapa bé el pot, agita perquè la menta es distribueixi de forma homogènia i deixa reposar durant almenys 24 hores.

4 - Una vegada hagi passat el temps de repòs has de colar la barreja amb un colador per separar bé la menta de les restes de la planta. Aquest procés pots repetir-ho cada dia fins que l'oli adquireixi l'espessor i la força que es desitgi. Més o menys aquest procés dura a tot estirar 5 dies. Una vegada passat aquell temps has d'abocar l'oli en un altre pot de vidre fosc, has de tancar-lo bé i conservar en una zona allunyada de la llum directa. Des d'aquell moment ja podràs utilitzar-lo quan ho necessitis.

5 - Si tens problemes de digestió, pots afegir una gota de l'oli de menta a un vas d'aigua calenta i prendre a continuació. Si per exemple, pateixes mals de cap pots aplicar un parell de gotes directament al front. Sigui quin sigui la zona que et dolgui pots posar gotes a la zona a tractar.