El sistema immunològic és el responsable de la prevenció de l'organisme davant de les malalties a què l'ésser humà està exposat, per tant serà la primera barrera amb què el virus de la grip toparà en entrar en contacte amb nosaltres.

Actualment existeixen remeis casolans o productes manufacturats que poden ajudar-nos a mantenir les nostres defenses fortes i en alerta, per això, és important tenir la farmaciola equipada amb analgèsics i antihistamínics, així com omplir la nevera i el rebost d'aliments que activin les defenses.

Actualment existeixen remeis casolans o productes manufacturats que poden ajudar-nos a mantenir les nostres defenses fortes

Els aliments que redueixen l'amenaça són:

  • Vegetals i fruites. Cal prendre tres racions diàries de vegetals i fruita. En el cas de les verdures cal fer especial cas a l'all, la ceba, els espinacs i el bròcoli. En el cas de les fruites, fer més gran recalcament en els cítrics. Es pot prendre la peça sencera, feta suc, en melmelada o compota, etc
  • Fruita seca. Els cacauets, les nous i els cereals són rics en zinc, element necessari perquè el sistema immunològic treballi d'una manera eficaç. Actualment la fruita seca podem trobar-los sencers o ja desproveïts de les seves closques per facilitar la seva ingesta, així com en crema, per exemple la de cacauet o en pans integrals o torrades.
  • Llets fermentades amb Lactobacillus. L'Organització Mundial de la Salut ha avalat les propietats dels probiòtics (llets fermentades amb Lactobacillus per exemple) com aliments que tenen beneficis per al cos humà. La seva funció se centra a l'intestí humà i ajuden a potenciar les defenses. Són uns grans desconeguts, alhora que grans aliats davant la prevenció de grips i refredats. Podem trobar llets fermentades embotellades al supermercat o de forma natural al quefir.

Si arribés el contagi, el virus de la grip nova, provoca una sèrie de molèsties que diferents productes o aliments que trobem fàcilment poden alleujar.

Grip
Grip

Els símptomes més comuns són:

  • Febre. El virus de la grip, augmenta la temperatura corporal d'una manera més sobtada que la grip convencional. Per evitar la deshidratació produïda per la calor corporal els sucs de cítrics són la millor opció. El més recomanable és prendre'ls directament espremuts de la fruita i a l'instant de preparar-los, però existeixen opcions comercials que conserven totes les propietats de la fruita acabada d'esprémer.
  • Dolor muscular. És un símptoma que cursa amb molta intensitat, fins i tot major que la de la grip estacional comuna. Poden prendre infusions amb efecte relaxant per als músculs tals com l'orenga o el gingebre.
  • Ardor als ulls. L'ardor i picor d'ulls no és un efecte pròpiament de la grip, sinó un reflex de l'augment de la temperatura corporal. Es poden aplicar sobre les parpelles gases amb camamilla o camamilla, però moren ràpidament. L'opció és a les farmàcies, on trobem col·liris suaus fets a base d'extractes de les esmentades herbes aromàtiques.
  • Decaïment. El cansament extrem i la falta de vitalitat poden en el cas de la grip A prolongar-se fins a dues setmanes. Les ampolles de gelea reial, els complexos vitamínics, les llets fermentades amb Lactobacillus o les càpsules de ginseng, són una bona opció per recuperar les forces perdudes i recuperar el desgast de les defenses.